Politie Zuid-Holland-Zuid

05/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-05-2004 - Persberichten District I

BOZE WINKELDIEF
DORDRECHT - Een medewerker van een supermarkt heeft een winkeldief aangehouden. Op dinsdagmorgen 4 mei 2004 stal deze 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een aantal goederen uit een supermarkt aan het Van Oldenbarneveltplein. Dit werd door medewerkers opgemerkt. Een 20-jarige medewerker ging achter de man aan. De man verstopte zich in de bosjes achter de Troelstraweg. De 20-jarige man hield de dief echter aan. Toen hij hem vastpakte, begon de dief de medewerker te bedreigen. Een voorbijganger hielp de dief onder controle te krijgen. De vriendin van de voorbijganger alarmeerde de politie. Ondertussen vielen diverse spulletjes uit de winkel, waaronder flesjes babyolie, op straat kapot. De politie kwam even later zodat de medewerker van de supermarkt de verdachte kon overdragen. De man bleek een mes op zak te hebben. Dit werd in beslag genomen en de man werd overgebracht naar het politiebureau.

DRUGS
DORDRECHT Twee mannen uit Frankrijk zijn aangehouden. Agenten controleerden op woensdag 5 mei 2004 rond 00.30 uur hun auto die stond bij een benzinestation langs de rijksweg A16 in Dordrecht. Een speurhond onderzocht de auto en vond twee verpakkingen met daarin gebruikershoeveelheden hasj en cocaïne. In de fouillering van een van de twee zat nog een zakje met heroïne. De aangehouden mannen zijn 27 en 34 jaar. Bij een controle van een ander Frans voertuig vonden politiemensen twee messen en een boksbeugel. Ze namen deze in beslag.

VALSE NAMEN
DORDRECHT Voor het opgeven van valse namen hebben agenten twee verdachten aangehouden. De twee zaten in een auto. Uiteindelijk stopte dit voertuig op woensdag 5 mei 2004 rond 03.10 uur op de Willem Marisstraat in Dordrecht. De namen die de twee opgaven vertrouwden politiemensen niet en hielden hen aan. De bestuurder gaf op het bureau snel zijn echte naam. Hij had geen rijbewijs en zijn auto geen verzekering. De andere jongen mocht blijven omdat hij bij zijn valse naam bleef. De bestuurder is een 18-jarige jongeman uit Dordrecht en de aangehouden passagier is 17 en komt ook uit Dordrecht.