Politie Zuid-Holland-Zuid

05/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-05-2004 - Persberichten District II

VERNIELING
ALBLASSERDAM De politie zoekt getuigen die iets zagen of weten van vernielingen bij een school aan de Parallelweg in Alblasserdam. Op dinsdag 4 mei 2004 deed iemand van de school aangifte van vernieling van een raam. Daar zat een gaatje in vermoedelijk veroorzaakt door een luchtbuks. Verder vernielde men tien glazen stenen en gooiden verdachten een fietsenrek op het dak. De vernielingen gebeuren in het weekend. Getuigen die informatie hebben over de verdachten kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DRUGS
KINDERDIJK De politie heeft een 17-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden. Hij had op dinsdagochtend 4 mei 2004 een zak met XTC-pillen bij zich op zijn werk. In de zak zaten ongeveer zestig pillen. Het bedrijf waar de verdachte was zit op de Smitweg in Kinderdijk.

ALCOHOL
LEERDAM Een 22-jarige autobestuurder uit Gorinchem heeft een rijverbod van een uur gehad. Agenten hielden hem aan na een controle op de Schaikseweg in Leerdam. Dat gebeurde op woensdag 5 mei 2004 rond 00.45 uur. De verdachte had een te hoog alcoholpromillage.