Ingezonden persbericht


Imation klaar voor de terabyte
Nieuwe, geavanceerde tapeproductielijn geopend in Weatherford-fabrieken

Schiphol-Rijk (Nederland), 5 mei 2004 - Imation neemt een geavanceerde tapeproductielijn in gebruik in de Imation-fabrieken in Weatherford (Oklahoma, V.S.). De lijn is geschikt voor de productie van tape met de eigenschappen en kwaliteit benodigd voor de cartridges van de toekomst, die een opslagcapaciteit zullen hebben van terabytes.

De nieuwe lijn vertegenwoordigt een waarde van 50 miljoen dollar en Imation beschikt ermee over de eerste en enige productiefaciliteit wereldwijd die geschikt is voor de productie van de geavanceerde, hoogwaardige tape voor het komende terabyte-tijdperk.

Tera Ångstrom
De nieuwe productielijn in Weatherford beslaat een vloeroppervlak van 3700 vierkante meter en is gebaseerd op Imations merkeigen Tera Ångstrom-technologie voor de samenstelling en aanbrenging van een metaaldeeltjeslaag op band die uiterst fijn en homogeen is en daarmee geschikt voor de productie van tapemedia die terabytes aan opslagcapaciteit bieden.

"Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van Imation", zegt Frank Russomanno, executive vice president en chief operating officer van Imation. "De ingebruikname van deze topklasse productielijn onderstreept dat Imation voortdurend blijft investeren in hoogwaardige productietechnologie. Alleen al in 2003 investeerden we meer dan 100 miljoen dollar in verwisselbare opslagmedia, wat werd gespendeerd aan onderzoek en ontwikkeling en geïnvesteerd in kapitaalgoederen."

Snelle tape vliegt rakelings langs de koppen
"Imations huidige investeringen in Weatherford zijn een goed voorbeeld van ons streven te willen uitmunten in productiekwaliteit. De nieuwe lijn betekent een belangrijke verbetering van de productiemogelijkheden waarover Imation beschikt voor de productie van metaaldeeltjestape voor de opslagmedia van de toekomst. De lijn produceert tape met een hogere deeltjesdichtheid met een dunner substraat, die een minuscule afstand tussen de tape en de lees-schrijfkoppen toestaat en geschikt is voor hogere tapesnelheden", zegt Colleen Willhite, vice president en general manager van Imation's Magnetic Products-divisie.

De commerciële exploitatie van Imations nieuwe productielijn in Weatherford begint gedurende het tweede kwartaal van 2004. De eerste producten op basis van de nieuwe tape, zullen een opslagcapaciteit van 200 gigabyte bieden. Imation verwacht dat de nieuwe productielijn nog dit decennium resulteert in cartridges met terabytes aan data-opslagcapaciteit. Voor het begrip: een terabyte is een miljoen megabyte - of het equivalent van 16 dagen DVD-film achtereen. Imations Weatherford-fabriek is ISO 9002-gecertificeerd.

Onderzoek en ontwikkeling wereldwijd
Imations technologische expertise en hoogwaardige productietechnologie, vindt zijn oorsprong in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum aan het wereldwijde hoofdkantoor in Oakdale (Minnesota, V.S.). Dit ontwikkelinstituut beslaat 49.300 vierkante meter vloeroppervlak en is het enige in de V.S. dat zich louter richt op verwisselbare magnetische en optische dataopslagmedia. Imation beschikt daarnaast over zes regionale technologische centra, waarvan een in Europa, in Canada, China en Japan, en twee in de V.S. Deze centra dienen ter ondersteuning van de gebruiker, om diens gedane investeringen maximaal te benutten en een antwoord te bieden op technische vragen en problemen.

Imations metaaldeeltjestechnologie
Imations metaaldeeltjestechnologie is terug te vinden in enkele van de meest gebruikte en snelst groeiende tapeopslag-standaarden van vandaag. De volgende generaties tapeopslagmedia volgens deze standaarden, zullen een opslagcapaciteit bieden die in de terabytes loopt, om zo tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan capaciteit voor grootschalige dataopslag, zoals voor archivering, voor dataherstelprogramma's en bedrijfscontinuïteitsprogramma's.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische- en optische- verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Met meer dan driehonderd patenten en dankzij meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In maart 2004 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
Theo Bouwmans
00 31 (20) 654 21 57
tgbouwmans@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl