Belgacom

Proximus lanceert de elektronische factuur voor grote bedrijven

E-Bill: een gecertifieerde oplossing in samenwerking met Certipost

Proximus lanceert vandaag E-Bill, een oplossing voor elektronische facturering op basis van de Edifact-ETIS en de XML-standaard. E-Bill is specifiek bedoeld voor grote bedrijven die hun Proximus-facturen automatisch willen integreren in hun boekhoudkundige systeem. De pluspunten van E-Bill zijn de grote tijdwinst, de aanzienlijke kostenbesparing en de grotere productiviteit.

Vanaf vandaag kunnen bedrijven elke maand hun Proximus-factuur ontvangen in een beveiligd elektronisch formaat. Proximus werkt hiervoor samen met Certipost, een joint-venture van De Post en Belgacom dat beveiligde elektronische communicatie, e-Government-toepassingen en andere beveiligingsdiensten en -producten voor internet levert.

Sinds kort zijn papieren facturen niet langer de enige mogelijkheid tot factureren in België en vormt de elektronische factuur een volwaardig alternatief. De oplossing voor elektronische facturering die Proximus aan zijn professionele klanten biedt, is conform met de meest recente Belgische en Europese wetgeving. De E-Bill heeft dezelfde legale bewijskracht als de papieren factuur, maar biedt bijkomende voordelen als tijdwinst en een hogere efficiëntie.

De uitgaande elektronische facturen komen toe op het Certipost-Communicatieplatform, waar ze worden omgezet in het gepaste formaat van de Proximus-klant en gearchiveerd. Daarna worden de facturen in een elektronisch formaat doorgestuurd naar de bedrijven en rechtstreeks geïntegreerd in het back-office. Bovendien worden zij steeds versleuteld en digitaal ondertekend doorgezonden.

Beltug, de vereniging van zakelijke telecomgebruikers, hecht veel belang aan de implementatie van de elektronische factuur omdat het een belangrijk voordeel is voor grote bedrijven, zowel voor de opvolging van de factuurdetails, als voor de verwerking ervan.

Vele bedrijven zijn vragende partij om hun facturen in elektronische vorm te ontvangen. E-Bill, de elektronische factuur van Proximus, wordt nu al uitgebreid getest en geëvalueerd door grote bedrijven als Belgacom, Dexia Bank en Fortis.

Proximus biedt onder de term Proximus Mobile Business Solutions een waaier van diensten die bedrijven helpen om hun kosten onder controle te houden en hun productiviteit te verhogen. Met E-Bill kunnen bedrijven een aanzienlijke tijdwinst realiseren omdat de manuele invoer van de facturen wegvalt. De facturen worden immers direct ingevoerd in het boekhoudsysteem van het bedrijf. Dexia Bank bespaart hierdoor drie mandagen per maand. Bovendien zorgt de automatisering van ontvangst tot archivering van de factuur ervoor dat het risico op fouten bijna onbestaande is. Informatie voor de pers:
Jean-Luc Van Kerckhoven - 02 205 47 19
Frédérique Verbiest - 02 205 27 56
0476 60 60 10 - e-mail: press@proximus.net
Over Proximus
Op 31 december 2003 telde Proximus 4.201.000 actieve klanten (1.759.000 abonnees en 2.442.000 Pay&Go-gebruikers). Proximus, de marktleider voor mobiele telefonie in België, is voor 75% eigendom van de Groep Belgacom en voor 25% van Vodafone. Belgacom is opgenomen in de notering van de Eerste Markt van Euronext Brussels, onder "BELG".


* Voor Proximus is een actieve klant de houder van een mobiele telefoon die in de loop van de laatste drie maanden een oproep heeft ontvangen of tot stand gebracht of een sms heeft verstuurd of ontvangen.

Over Certipost
Certipost levert oplossingen om elektronische communicatie te bevorderen en te beveiligen, en biedt organisaties oplossingen om kosten te beperken en efficiëntie te verhogen via elektronische communicatie. Certipost laat organisaties toe om te communiceren met elke klant, burger, medewerker, leverancier, of overheidsinstelling, door inkomende en uitgaande informatiestromen te automatiseren, informatie-uitwisseling te stroomlijnen en elektronische communicatie te beveiligen en certifiëren. Daarnaast is Certipost leverancier van de digitale certificaten op de Belgische elektronische identiteitskaart (eID). Zo biedt de onderneming oplossingen voor elektronische facturatie, documentuitwisseling in de supply chain, e-government met sociale zekerheid en douane, elektronische aangetekende zending, elektronische beveiliging, en de toepassing van de elektronische identiteitskaart in organisaties. Certipost is opgericht in 2002 in België, als joint-venture van De Post/La Poste en Belgacom, en heeft wereldwijd meer dan 1.000 klanten in alle sectoren. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en heeft kantoren in Gent, Amsterdam (NL) en Parijs (FR).