Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 mei 2004


Man rijdt door na aanrijding


Een 43-jarige man uit Zutphen, bestuurder van een bedrijfsauto, is dinsdag op de Zutphensestraat na een éénzijdige aanrijding doorgereden. Een getuige zag dat de man rond 12.30 uur zijn voertuig niet goed onder controle had en tegen een lantaarnpaal botste. De man verliet daarna de plaats van de aanrijding. De getuige gaf de politie het kenteken van de auto door. De agenten gingen naar de plaats van de aanrijding, zagen dat de lantaarnpaal zwaar beschadigd was en lichtte de NUON in. De politie hield de Zutphenaar later aan. Hij krijgt een proces-verbaal.


Dronken automobiliste aangehouden


De politie heeft dinsdagavond op de A50 een 43-jarige automobiliste uit Rhenen aangehouden. De vrouw was behoorlijk onder invloed. De politie zag tijdens de surveillance, rond 22.00 uur, de vrouw in haar auto in de berm staan met de knipperlichten aan. Onderzoek wees uit dat zij uit de bocht was gevlogen en tegen een lantaarnpaal was gebotst. Zij blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,3. De politie gaf de vrouw behalve een proces-verbaal een rijverbod van zes uur.


Man rijdt dronken in auto


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Molendwarsstraast een 43-jarige dronken automobilist uit Apeldoorn aangehouden. De politie hield de man woensdag rond 01.50 uur aan. Hij ging in eerste instantie vrijwillig mee naar het politiebureau voor een blaastest maar daar aangekomen weigerde hij alle medewerking. Toen de agenten hem vervolgens aanhielden besloot de man toch mee te werken. Hij blies uiteindelijk een alcoholpromillage van 2,1. De politie gaf de man een proces-verbaal en nam zijn rijbewijs in.


Zakkenrollers slaan toe


Een 13-jarige meisje uit Apeldoorn is dinsdagmorgen op het Marktplein het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De dader heeft vermoedelijk tussen 13. 00 en 13.30 uur uit de broekzak van het meisje haar mobiele telefoon gestolen. Ook een 77-jarige plaatsgenote was het slachtoffer van het dievengilde. Zij werd dinsdagmorgen op het Operaplein van haar portemonnee met geld en een giropas gerold.


Bevrijding van reebok


Politie en personeel van de dierenambulance hebben in de nacht van dinsdag op woensdag op de Laan de Leeuw een reebok uit een hek bevrijd. De politie kreeg woensdag rond 05.30 uur melding dat het dier vastzat. De reebok had vermoedelijk geprobeerd door het hek met verticale spijlen te springen. Hij bleef echter met zijn rechter achterpoot tussen de spijlen hangen. Bij aankomst van de dierenambulance zat het dier muurvast. Na de bevrijding nam het personeel van de dierenambulance de reebok mee naar het asiel om bij te komen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --