Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


5 mei 2004


TWELLO - Venters aangehouden


De politie heeft dinsdagmiddag op de Stationsstraat en op de v.d. Duyn van Maesdamstraat twee Polen aangehouden die aan het venten waren met pentekeningen. Venten zonder vergunning is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening verboden.
De politie kreeg rond 13.30 uur melding dat er een man zou venten aan de Stationsstraat. Dit bleek een 22-jarige man te zijn. Rond 15.50 uur zou er een vrouw venten aan de v.d. Duyn van Maesdamstraat. Hier betrof het een 22-jarige vrouw. Beiden kregen een proces-verbaal. Ook in Wilp zou een man gevent hebben met pentekeningen. De politie trof hier echter niemand aan.


TWELLO - Fietsster breekt arm door aanrijding


Een 72-jarige fietsster uit Twello heeft dinsdagmorgen op de kruising Rijksstraatweg / Klokkenkampsweg door een aanrijding haar arm gebroken. De vrouw fietste rond 10.00 uur met een 57-jarige plaatsgenote op weg naar een winkel. Op de kruising sloeg de 57-jarige vrouw rechtsaf terwijl de andere vrouw rechtdoor fietste. Beiden kwamen ten val waarbij de 72-jarige vrouw haar arm brak.


HARFSEN - Geld gepind na inbraak


Een insluiper heeft dinsdag een woning aan de Veldhoenweg bezocht en met de gestolen pas met bijbehorende pincode enkele malen gepind. Terwijl de bewoners in de tuin bezig waren is de dief vermoedelijk via de achterdeur de woning binnengegaan. Hij nam onder meer een portemonnee met geld en een pinpas met bijbehorende code mee. De eigenares kwam er later achter dat de dader enkele malen bij diverse locaties heeft gepind. De politie adviseert om altijd pinpas en -code gescheiden te bewaren.


EERBEEK - Brandweer blust keukenbrandje


De brandweer heeft dinsdagavond in een woning aan de Lombokweg een keukenbrandje geblust. Een dochter des huizes (leeftijd onbekend) had rond 19.45 een pan olie op het vuur gezet die even later vlam vatte. Zij deed het gas uit en alarmeerde de buren die probeerden de brand te blussen. Dit ging niet helemaal goed want een buurman verbrandde een deel van een hand. De inmiddels gearriveerde brandweer maakte het karwei af. De politie waarschuwde de hulpverleningsinstantie Salvage die voor opvang zorgde en voor de verdere afwikkeling.


ZUTPHEN - Ree uit hek bevrijd


Een dierenarts en personeel van de dierenambulance hebben in de nacht van maandag op dinsdag een ree uit een hek aan De Stoven bevrijd. De politie kreeg dinsdag rond 05.30 uur melding dat er een ree in een hek zou vastzitten. Bij aankomst van de politie zat het dier inderdaad muurvast en was erg in paniek. Personeel van de gealarmeerde dierenambulance kreeg het dier ook niet los. Een gewaarschuwde dierenarts was gaf het dier een verdovings-spuitje waarna de ree voorzichtig bevrijd kon worden. Het personeel van de dieren-ambulance zette de ree later uit op een veilige locatie.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --