Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems overtreft prestatie- en capaciteitsbeperkingen voor de modulaire storage-markt

Thunder 9585V biedt 47% betere prestaties dan vergelijkbare producten

Amsterdam, 5 mei 2004 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert de Hitachi Thunder 9585V(tm), de nieuwste oplossing binnen haar Application-Optimized Storage(tm) Solutions-aanbod. Met verbeterde functionaliteit, schaalbaarheid en doorvoer breidt deze nieuwe oplossing de erkende krachtige prestaties van de Thunder 9580V(tm) verder uit. Met een 47% hoger prestatieniveau ten opzichte van concurrerende producten is de Hitachi Thunder 9585V zeer geschikt voor applicaties die uitzonderlijk hoge capaciteit vereisen in combinatie met de hoogste prestatiecriteria. De capaciteit en schaalbaarheid maken deze oplossing zeer geschikt voor storage-consolidaties. De gecombineerde beheermogelijkheden van de Thunder 9500(tm) V Series en Lightning 9900(tm) V Series maken de Hitachi Thunder 9585V tot een essentieel onderdeel van een applicatiegeoptimaliseerde, gelaagde storage-architectuur.

"Klanten hebben uiteenlopende behoeften op het gebied van dataopslag", zegt John McArthur, Group Vice-President Storage Research van IDC. "De Hitachi Thunder 9585V voorziet in een brede reeks storage-behoeften en is bij uitstek geschikt om te voldoen aan de storage-eisen van I/O-intensieve applicaties. De oplossing onderstreept de manier waarop Hitachi Data Systems zijn Application-Optimized Storage Solutions levert."

"We richten ons op storage-oplossingen die geoptimaliseerd zijn voor de unieke applicatie-eisen van onze klanten", aldus Hu Yoshida, CTO van Hitachi Data Systems. "Met de Hitachi Thunder 9585V leggen we de lat voor de ultra high-end modulaire storage-oplossingen nog hoger. Dit storage-systeem is speciaal ontwikkeld voor applicaties met hoge prestaties en grote capaciteit."

De Thunder 9585V voorziet in de behoefte van bedrijven aan storage met hoge prestaties en beschikbaarheid. Het systeem is geoptimaliseerd voor input/output-intensieve applicaties zoals rich media, data-mining, hoogwaardige computing en intensief gebruikte databases. De Thunder 9500 V Series-productlijn is gebaseerd op Hitachi's Hi-PER Architecture(tm). Met een 40% snellere processor en verbeterde software biedt de Thunder 9585V meer dan 240.000 I/Os per seconde: een prestatieverbetering van 47% ten opzichte van vergelijkbare producten. Verder is ook de controller-microcode voor de optimalisatie van rich media-applicaties sterk verbeterd, zodat de sequentiële prestaties toenemen.

"De prestaties en capaciteit van dit modulaire systeem zijn uitzonderlijk", zegt dr. Stephen Baker, Vice-President Tape Storage Solutions, Business Solutions and Systems Company van Sony Electronics. "Met de Sony Digital Archive and Broadcast Workflow Solution kunnen bedrijven video en andere digitale data creëren, verplaatsen, afbeelden, uitzenden, opslaan en beheren. Door de Thunder 9585V in onze oplossingen te integreren, garanderen we onze klanten de best mogelijke cache, back-up en toegang met sterk gereduceerde batch windows, waardoor de beschikbare tijd voor transactie-gebaseerde applicaties groeit."

Door de hoogwaardige capaciteit, prestaties, betrouwbaarheid en virtuele poort-connectiviteit is de Thunder 9585V ook een ideaal platform voor storage-consolidatie. Met een schaalbaarheid tot 64TB biedt het storage-systeem ten opzichte van concurrerende producten bijna een dubbele capaciteit per Fibre Channel-poort. De Thunder 9500 V Series ondersteunt Virtual Storage Ports/Host Storage Domains tot 128 heterogene open systems servers per fysieke poort. Daarmee biedt de Thunder 9585V een maximaal veilige virtuele poortcapaciteit van 1.024. Op die manier kunnen bedrijven de connectiviteit uitbreiden zonder extra opslageenheden of fabric switches toe te voegen. De enorme betrouwbaarheid van de Thunder 9585V wordt gerealiseerd doordat elk onderdeel van het systeem redundant en hot swappable is. Een controlefunctie test voortdurend alle systeem-componenten en biedt Hi-Track® 'call home'- en diagnostic-ondersteuning.

Beschikbaarheid en prijzen
De Thunder 9585V is per direct beschikbaar. Prijzen zijn op te vragen via Hitachi Data Systems en zijn geautoriseerde channel-partners.

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl