Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems introduceert Application-Optimized Storage Solutions


* HiCommand Storage Service Manager 3.1 biedt end-to-end capaciteits- en prestatiebeheer;
* HiCommand Path Provisioning biedt automatische end-to-end provisioning van hosts, SAN-switches en disksystemen;
* HiCommand QoS for Sybase traceert en beheert Sybase-elementen en biedt real-time monitoring van prestaties;
* HiCommand Tuning Manager 3.3 is een intelligente tool voor storage resource management.

Amsterdam, 5 mei 2004 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert Application-Optimized Storage(tm) Solutions. Deze oplossingen combineren HiCommand®-business- en applicatiemodules met de ongekend hoge prestaties en beschikbaarheid van Hitachi storage. Door deze combinatie kunnen klanten de kenmerken van het Hitachi storage-systeem (prestatie, beschikbaarheid, waarde van data etc.) nauwkeurig afstemmen op de eisen van hun applicaties. Op die manier worden de op de applicatie gerichte beheermogelijkheden van de HiCommand Storage Area Management Suite-software geoptimaliseerd.

Verder introduceert Hitachi ook de nieuwste versie van de HiCommand Storage Services Manager, een integraal onderdeel van de HiCommand Storage Area Management Suite. Daarnaast introduceert het bedrijf HiCommand Path Provisioning, HiCommand QoS for Sybase, HiCommand Tuning Manager 3.3 en het sterk verbeterde Thunder 9585V ultra high-end modulaire storage-systeem.

"Terwijl data life cycle management kan bijdragen aan het verlagen van de kosten van bedrijven en het verbeteren van marges, is aanzienlijk meer voordeel te behalen bij de optimale inzet van informatie voor het verbeteren van bedrijfsprestaties", aldus John McArthur, Group Vice-President Storage Research van IDC. "Oplossingen zoals Application-Optimized Storage van Hitachi Data Systems stemmen systeemprestaties, -provisioning en -beschikbaarheid af op de eisen van de bedrijfsapplicaties. Op die manier kunnen storage-beheerders zich concentreren op informatie en bedrijfsprestaties, terwijl het databeheer automatisch verloopt."

Hitachi Data Systems is bij uitstek in staat Application-Optimized Storage Solutions te leveren door de beschikbaarheid van gecombineerde beheer- en softwaretools voor de gehele productlijn, het vermogen om het serviceniveau van bedrijfsapplicaties tot aan het storage-apparaat te beheren, hoge prestaties en beschikbaarheid, en zeer schaalbare storage-systemen met uitgebreide heterogene en veilige, multiprotocol connectiviteit voor krachtige consolidatie en multitiered inzet.

"Met onze Application-Optimized Storage-oplossingen kunnen klanten de brug slaan tussen de behoeften van bedrijfsapplicaties en het vermogen van de IT-afdeling om dit serviceniveau daadwerkelijk te realiseren", zegt Hu Yoshida, CTO van Hitachi Data Systems. "De HiCommand-software voorziet in een serviceniveau dat garandeert dat applicaties zodanig geoptimaliseerd zijn, dat ze maximale waarde hebben voor de onderneming. De storage-hardware en -software van Hitachi bieden het fundament met een productreeks waarmee klanten hun storage kunnen afstemmen op de prestatie-, beschikbaarheids- en kosteneisen van applicaties."

HiCommand Storage Service Manager 3.1
De storage area management-software HiCommand Storage Service Manager analyseert de storage-infrastructuur automatisch en toont het pad van elke applicatie via het SAN naar het storage-systeem. Dit maakt end-to-end capaciteits- en prestatiebeheer mogelijk. De nieuwste versie biedt nieuwe opties voor efficiënt en veilig beheer van storage-netwerken met geavanceerde 'path provisioning'-mogelijkheden en een nieuwe module die de beschikbaarheid en prestaties van Sybase® Adaptive Server Enterprise in SAN-omgevingen garandeert.

HiCommand Path Provisioning
HiCommand Path Provisioning is nu beschikbaar en biedt intelligente mogelijkheden voor de automatische end-to-end provisioning van hosts, SAN-switches en disk-systemen. Dit versnelt de inzet van nieuwe applicaties en garandeert dat bedrijfskritische applicaties over de juiste storage-capaciteit beschikken om maximaal bij te dragen aan de business. De SmartGuide(tm)-technologie van HiCommand Path Provisioning vergroot de kennis van application-to-LUN-connectiviteit en onderling verbonden informatie door regels en filters te bieden die fouten minimaliseren, en door de benodigde provisioning-acties uit te voeren op basis van de IT-eisen die door de businessbehoeften zijn bepaald. HiCommand Path Provisioning is geschikt voor Hitachi storage-systemen, Sun StorEdge(tm) 9900 Series storage-systemen, EMC Symmetrix®, Symmetrix DMX(tm), CLARiiON®, LSI Logic-based arrays en Brocade SilkWorm® SAN-switches.

HiCommand QoS for Sybase
HiCommand QoS for Sybase is een aanvulling op bestaande applicatiemodules als HiCommand QoS for Microsoft Exchange, Oracle en File Servers. Deze module traceert automatisch Sybase instances, -databases, -databasebestanden en -tabellen, en toont grafisch alle verbanden tussen deze Sybase-elementen voor de ondersteunende SAN-infrastructuur. Het pad dat elk Sybase-element volgt vanaf de applicatie, wordt in een geïntegreerd overzicht gepresenteerd. Beheerders kunnen deze krachtige beheermogelijkheden voor onderlinge samenhang combineren met real-time monitoring van prestaties om de gevolgen van de geplande en ongeplande SAN downtime op Sybase-applicaties te voorspellen. Ze kunnen ook bepalen waar in de SAN de 'stack'-prestaties worden beïnvloed. Verder verbreedt HiCommand QoS for Sybase de HiCommand Storage Service Manager-mogelijkheden voor capaciteitsbeheer, role-based-beveiliging, rapportage, event-beheer en policy-based automation-opties naar dit relationele-databaseplatform.

HiCommand Tuning Manager 3.3
HiCommand Tuning Manager 3.3 is een geautomatiseerde, intelligente en path-aware tool voor storage resource management. De tool monitort, analyseert, controleert en voorspelt de prestaties en capaciteit van onderdelen van storage-netwerken: van applicatie tot en met storage-component. Hiermee biedt HiCommand Tuning Manager 3.3 gedetailleerd, diepgaand resource management en forecasting voor Hitachi Lightning 9900V(tm)-, Thunder 9500V(tm)- en Sun StorEdge 9900-systemen. De nieuwste versie bevat nieuwe mogelijkheden voor het monitoren, beheren en voorspellen van de prestaties en capaciteitsserviceniveaus van Microsoft® SQL Server(tm).

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl