Politie Groningen

Veelpleger veroorzaakt schade met gestolen auto (05/05/04)

Groningen 05-05-2004 - Een 38-jarige man zonder vaste verblijfplaats heeft woensdagmorgen omstreeks 9.30 uur schade aan een gebouw aan het Martinikerkhof veroorzaakt met een gestolen auto. Hij reed op het Martinikerkhof onder meer tegen een muurtje dat voor een deel instorte. Daarna reed hij een paaltje omver bij de Sint Jansstraat. Op het moment dat hij wilde doorrijden werd hij achter het stuur weggeplukt door enkele politieagenten.

De man die vermoedelijk onder invloed van drugs was, werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het betreft een bekende veelpleger. Uit het eerste onderzoek bleek, dat de man kort voor het voorval onenigheid had met een bewoner van het Martinikerkhof, een kennis van hem. Hij wilde bij hem naar binnen maar dit weigerde de bewoner. Even later arriveerde een auto van Tafeltje Dekje. De chauffeur ging vervolgens de woning van de genoemde bewoner naar binnen. Op dat moment nam de verdachte zijn kans waar en ging ook naar binnen. Hij werd echter door zijn kennis de woning uitgezet. Daarop sprong de 38-jarige man achter het stuur van de bestelauto en ging er vandoor. De eerdergenoemde chauffeur probeerde hem nog te stoppen. Dit lukt niet. Hij bleef ongelukkigerwijze aan het portier hangen en werd enkele meters meegesleurd. Hij raakte daardoor gewond en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte kon snel worden aangehouden omdat er op dat moment extra politieagenten aanwezig waren in verband met de 5-mei-activiteiten die later in de ochtend zouden plaatsvinden.