Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, woensdag 5 mei 2004.

Alkmaar 05-05-2004 - 15.15 uur

File door ontwijken file

Bergen, dinsdag 4 mei 2004.

Omstreeks 16.35 uur ontstond er door een aanrijding op het verlengde van de N9 -de Kanaaldijk- ter hoogte van de kruising met de Kogendijk en de Damweg een file in de richting van Alkmaar van zon 8 kilometer lengte. Deze file ontstond nadat er een auto was gekeerd in verband met een file die er al stond in de richting van Den Helder. Een 29-jarige automobilist uit Schoorl kwam uit de richting van Alkmaar. Vanwege de file in de richting van Den Helder keerde zij haar voertuig op de rijbaan van de Kanaaldijk. Hierbij lette zij niet goed op en werd zij aan de rechterzijde aangereden door een auto die kwam uit de richting van Den Helder en werd bestuurd door een 59-jarige man uit Callantsoog. Hij en zijn 62-jarige passagiere uit Callantsoog liepen door de klap beiden een gebroken borstbeen op. Zijn auto raakte flink beschadigd aan de voorzijde. De man en de vrouw uit Callantsoog zijn beiden per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar en werden na onderzoek uit het hospitaal ontslagen. De rijbaan was gedurende enige tijd gestremd.

Drankrijdster

Alkmaar, dinsdag 4 mei 2004.

Omstreeks 19.15 uur heeft de politie een 39-jarige automobiliste uit Bergen van Robonsbosweg gehaald omdat zij reed onder invloed van alcoholhoudende drank. De vrouw blies aan het bureau 720 ug/l (tot 220 toegestaan) en haar rijbewijs werd ingenomen.

Vakantiehuisje door gaslek uitgebrand

Egmond aan Zee, woensdag 5 mei 2004.

Een gezin uit Amersfoort is omstreeks 03.00 uur met de schrik vrijgekomen nadat er brand was ontstaan in een vakantiehuisje aan de Nollenweg in het duinterrein. De 43-jarige vader van het gezin had s middags een klein gaslek opgemerkt in de geiser. Volgens de eigenaar van het huisje was dit echter al gerepareerd. s Nachts werd de man wakker van brand in de geiserruimte. Hij alarmeerde zijn vrouw en zijn twee kinderen van 11 en 13 jaar. Ze konden veilig naar buiten. Het huisje brandde echter volledig uit.

Autodief aangehouden

Alkmaar, woensdag 5 mei 2004.

Omstreeks 01.25 uur zagen agenten drie mannen op de Diamantweg bij een auto vertrekken. Bij navraag bleek de auto op 4 mei 2004 in de middag in Den Helder gestolen te zijn. De mannen werden aangehouden en ingesloten. In de loop van de dag bekende één van de mannen, een 24-jarige man uit Oudkarspel, dat hij de auto in Den Helder heeft gepikt met behulp van een schroevendraaier. De twee andere mannen had hij als lifters in Alkmaar meegenomen en hebben vermoedelijk met de diefstal niets van doen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Auto te water

Alkmaar, dinsdag 4 mei 2004.

Omstreeks 21.30 uur raakte er een auto te water aan de Boekelerdijk, ter hoogte van de kruising met de Diamantweg en de Topaasweg. De bestuurder van de auto, een 41-jarige man uit Oud-Beijerland kwam uit de richting van Alkmaar en ging in de richting van Akersloot. Hij verklaarde dat opeens de motor van zijn auto uitviel waardoor hij ook geen stuur- en rembekrachtiging meer had. Hij verloor de macht over het stuur en belandde in het water van het Noordhollands Kanaal. Hij kon op eigen kracht de auto verlaten. De man had niet gedronken.