Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, woensdag 5 mei 2004.

Den Helder 05-05-2004 - 15.15 uur

Aanrijding met gestolen auto

Den Helder, dinsdag 4 mei 2004.

In de middaguren is er vanaf de Diaconiestraat een rode personenauto gestolen van het merk Opel, type Kadett en bouwjaar 1990. Omdat deze auto al eens eerder was weggenomen had de eigenaar een geel stuurslot aangebracht.Ondanks dat slot heeft de dader toch kans gezien om met de auto weg te rijden. Hij is omstreeks 14.45 uur tegen een geparkeerde auto op de Molengracht aangereden en vervolgens doorgereden. De geparkeerde auto liep schade op aan de rechtervoorzijde. Hierna werd de gestolen auto, met om het stuur nog het gele stuurslot, achtergelaten op de Molenstraat. De Kadett had een deuk in het rechterportier en de linkerspiegel van de auto ontbrak.

Auto te water

Breezand, woensdag 5 mei 2004.

Omstreeks 01.50 uur reed een 36-jarige automobilist uit Den Helder op de Schorweg met zijn auto te water. Hij en zijn twee passagiers konden op eigen kracht het voertuig verlaten. De twee passagiers zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht maar mochten daarna het hospitaal verlaten. De bestuurder was niet meer op de plek des onheils toen de politie arriveerde. Hij heeft zich in de loop van de ochtend aan het bureau gemeld. Hij verklaarde lopend naar huis te zijn gegaan en niet te hebben gedronken. Hij moest omrijden over de voor hem onbekende Schorweg vanwege de brand aan de Lovinkstraat. De bestuurder verklaarde dat er in een flauwe bocht een beest de weg overstak waarvoor hij moest uitwijken en de macht over het stuur verloor. Hierna belandde hij met zijn auto in de sloot. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

Jongen overleden na brand in woning

Breezand, woensdag 5 mei 2004.

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Burgemeester Lovinkstraat is een 11-jarige jongen, die zich bevond op de zolderverdieping, om het leven gekomen. Zijn zusje (leeftijd nog onbekend) had last van ademhalingsmoeilijkheden en moest per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Den Helder worden gebracht. Zij werd ter observatie voor de nacht opgenomen en mag vanmiddag naar huis.

Op dinsdag 4 mei 2004 omstreeks 23.50 uur werd de brand gemeld. Het vuur woedde op de bovenverdieping van een vrijstaande woning aan de Burgemeester Lovinkstraat. De woning wordt bewoond door twee broers met hun gezin. De ene broer woont met zijn vrouw en drie kinderen op de benedenverdieping, de andere op de bovenverdieping. De mensen van de benedenverdieping konden op tijd het pand verlaten. Die van de bovenverdieping kwamen in de moeilijkheden maar de man, vrouw en een dochter konden nog op tijd naar buiten. Dat lukte de 11-jarige jongen niet. Zijn vader is nog terug de woning ingegaan maar kon door de vlammen ook niet meer bij hem komen. Om 01.10 uur heeft de brandweer het levenloze lichaam van de jongen geborgen vanaf de zolderverdieping.

Om de brand te bestrijden werden de korpsen van Breezand, Anna Paulowna en Den Helder ingezet. De brandweer had het vuur na 20 minuten onder controle maar het duurde tot 01.30 uur eer het sein brand meester kon worden gegeven. De politie heeft voor afzetting van de straat gezorgd en heeft in eerste instantie slachtoffers opgevangen. Dit werd later overgenomen door medewerkers van het Bureau Slachtofferzorg.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Alle betrokkenen kunnen pas later worden gehoord. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. De uitslag van dat onderzoek wordt over enige tijd verwacht.