Ingezonden persbericht


Persbericht

WebArchitects ontwerpt en implementeert internationale websites voor 's werelds grootste leverancier van kantoorbenodigdheden

RightClick maakt e-commerce doorzichtig

Amsterdam, 5 mei 2004 --- De Amsterdamse ontwikkelaar van websites, WebArchitects, heeft de eerder dit jaar verworven opdracht van de grootste leverancier ter wereld van kantoorbenodigdheden, Corporate Express, deze week afgerond. Zo'n twintig e-business specialisten van Corporate Express uit 16 Europese landen kwamen daarvoor naar Utrecht om in een grote online internetomgeving, buiten de kantoormuren, hun lokale websites in de lucht te brengen.

Paul Blom, bij Buhrmann eindverantwoordelijke voor de e-business in Europa, becijfert dat ruim veertig procent van de 1 miljard euro omzet die de Buhrmann dochter boekt via de nationale websites binnenkomt. "En dat percentage groeit dagelijks. Geen wonder dat we het grootste belang hechten aan een maximale gebruiksvriendelijkheid, zowel voor afnemers, als voor onze eigen mensen. WebArchitects had ook al de vorige versie van onze website gemaakt, maar nu wilden we een volledige uniformiteit voor alle landen. Dat heeft WebArchitect in 8 weken voor elkaar gekregen. En nu zijn we allemaal hier voor de oplevering."

Mark van ´t Zet, tezamen met Jeroen van Geest oprichter van WebArchitects, is de geestelijke vader van het communicatieplatform RightClick. Deze uiterst slimme software is gebaseerd op het ASP-principe. RightClick werkt via de browser. "Letterlijk iedereen kan er meteen mee uit de voeten," beweert Van der Geest en Paul Blom van Buhrmann beaamt dat. "Het is zo eenvoudig te implementeren. Na een halve dag hebben onze webmasters al door hoe het werkt en hoe ze het systeem optimaal kunnen benutten. Dagelijks of nog vaker als dat nodig is worden de webwinkels aangepast. Dat gebeurt door marketingmensen, echt geen internetdeskundigen. Klikken, slepen, klaar," stelt Blom simpel vast.

Over Corporate Express
Corporate Express is wereldwijd de grootste leverancier van computer supplies en kantoorbenodigdheden en marktleider in Nederland. Het is een dochteronderneming van Buhrmannn, een Nederlands handelshuis met notering aan de Amsterdamse Effectenbeurs. De kracht van Corporate Express is het totaalconcept in computer supplies en kantoorartikelen. Het assortiment bestaat zowel uit een groot aantal artikelen onder private label als artikelen van merkfabrikanten. Corporate Express investeert veel in technologie, e-commerce en logistieke processen om zo efficiënt mogelijk te kunnen opereren.

Over WebArchitects:
WebArchitects is de uitvinder van RightClick, een innovatief internet communicatieplatform volledig gebaseerd op een What You See is What You Get interface. RightClick is in het bijzonder geschikt voor het beheren van enorme aantallen en diverse soorten informatie en het analyseren en publiceren van deze informatie. Doordat RightClick volledig in een browser werkt, kan het systeem gebruikt worden als intranet-, internet- of extranet-applicatie. WebArchitects is in 2000 opgericht door Jeroen van der Geest en Mark van ´t Zet en is vooral actief in de kantoorartikelen- en makelaarsbranche.



Ingezonden persbericht