BedrijfsautoRAI

05-05-2004

Als jij de chauffeur ziet, dan kan hij jou ook zien!

Speciaal voor jonge verkeersdeelnemers, heeft DAF Trucks een folder ontwikkeld die hen laat zien hoeveel ruimte een vrachtwagen nodig heeft om bijvoorbeeld een bocht te maken. Verder geeft de folder aan hoe belangrijk het is dat ze in het verkeer door vrachtwagenchauffeurs gezien worden.

De folder Samen in het verkeer heeft aan de binnenzijde een speelplaat. Met een miniatuur vrachtwagencombinatie kunnen kinderen daarover rijden en zo zien hoeveel ruimte een truck in het verkeer nodig heeft.

Als kinderen een vrachtwagen tegenkomen in het verkeer, is het heel belangrijk dat ze denken: Kan de chauffeur mij zien? Als ze de chauffeur door de voorruit van de vrachtwagen kunnen zien, is dat natuurlijk het beste. Maar dat kan niet altijd. Soms bevinden ze zich naast of achter de vrachtwagen. Er is een eenvoudig regeltje dat kinderen dan moeten kennen: Als ze de chauffeur in de spiegels zien, kan de chauffeur hen zien.

De folder/speelplaat wordt uitgereikt aan kinderen die op uitnodiging van de Stichting DAF Veilig Verkeer Fonds, de DAF Veilig VerkeersZone in het DAF Museum in Eindhoven bezoeken. Het DAF Veilig Verkeer Fonds heeft als doel dit jaar 50 klassen van de groepen 6, 7 en 8 van regionale basisscholen te ontvangen voor een educatief verkeersprogramma.

Op de internetsites www.daf.com en www.dafmuseum.nl is de folder/speelplaat Samen in het Verkeer te downloaden, zodat hij afgedrukt kan worden voor gebruik op school of thuis. Meer informatie over Zorg dat je gezien wordt is te vinden op www.veilig-op-weg.nl.