BedrijfsautoRAI

05-05-2004

5-assige DAF CF85 geeft doorslag voor Maessen Grondverzet

Het in Venray gevestigde bedrijf Maessen Grondverzet heeft onlangs voor de eerste keer een DAF truck aangeschaft. Om de Venrayse ondernemer te verleiden presenteerde DAF de 5-assige DAF FAD CF85 aan de transporteur. Een schot in de roos. DAF-dealer Allers Bedrijfwagens BV bereidt momenteel zelfs een vervolgorder voor.

Maessen Grondverzet een allround specialist
De term grondverzet geeft aan waar de kernactiviteiten van het Noord-Limburgse bedrijf zich op richten. Het doet echter tekort aan de veelzijdigheid van Maessen Grondverzet. Het bedrijf richt zich op zand- en grindhandel (heeft een eigen grindwinning), recycling van puin en afval, afvalverwerking, bouwt en verhuurt districenters en maakt bouwkavels bouwrijp. Activiteiten die het bedrijf uitvoert met een vijftigtal medewerkers.

DAF een meer dan interessant alternatief
Directeur Harry Maessen licht de keuze voor de eerste twee DAF trucks toe: Toen wij onze wensen bij Allers Bedrijfswagens BV neerlegde, verwachtte ik niet dat zij met het DAF programma aan onze eisen konden voldoen. Maar gelukkig presenteerden zij mij deze 5-asser. Een unieke DAF, wij kochten de vierde in Nederland, die perfect aansluit bij onze behoefte. Ten eerste een minimale hoeveelheid elektronica. Wat de storingskans aanzienlijk verlaagt. Bovendien elektronica die ons in staat stelt de vijfde as additioneel in te schakelen. Wat als voordeel heeft dat bij een eventuele storing aan de vijfde as we niet worden geconfronteerd met stilstand aangezien de DAF ook rijdt met 4-assen. Daarnaast is het gwv van de DAF CF85 aanzienlijk lager dan zijn concurrenten, terwijl wij qua laadvermogen maar 1 ton toegeven. Dat levert ons een aanzienlijke kostenbesparing op. Voeg daaraan toe de goede service en ondersteuning die wij ontvingen van Allers Bedrijfswagens BV. Wat inhield dat een zeer correcte aflevering, uitgebreide voorlichting van de chauffeur én bij vragen direct contact met de werkplaats. En ik kan alleen maar concluderen dat ik een zeer goede keuze heb gemaakt. Een keuze met perspectief voor een verdere samenwerking.