BedrijfsautoRAI

05-05-2004

Citroën Berlingo: trekauto van het jaar

De Citroën Berlingo 2.0 HDi bedrijfswagen is winnaar geworden in de klasse bestelwagens tijdens de verkiezing van de Trekauto van het Jaar 2004. In de Bedrijfswagenklasse (B-klasse) wist de Citroën Berlingo de tienkoppige jury van auto- en caravanjournalisten het meest te overtuigen.

De jury verkoos de Berlingo HDi tot winnaar vóór de Mercedes-Benz Vito, Peugeot Expert en Volkswagen Touran Van. De jaarlijkse verkiezing Trekauto van het Jaar is een initiatief van ANWB magazine Kampeer & Caravan Kampioen. De jury is voor de verkiezing twee dagen actief geweest op het testterrein van DAF bij het Brabantse Sint Oedenrode. Achter elke auto hangt een caravan, waarvan het gewicht is afgestemd op dat van de trekkende auto. Tijdens de testritten wordt gelet op prestaties, weggedrag en comfort. Een speciaal team van juryleden onderzoekt daarna de vakantievriendelijkheid van alle autos. Zij letten onder meer op de inhoud van de bagageruimte en op het gemak waarmee de caravan aan de auto kan worden gekoppeld. De jury roemt vooral de rijeigenschappen van de Citroën Berlingo en zijn gunstige prijsstelling.

De speciale serie Berlingo Commerce met 1.9D en 2.0 HDi motor beschikt standaard over een luxepakket (met o.a. verwarmde buitenspiegels en centrale deurvergrendeling), radio/cd speler met bediening op de stuurkolom en een armsteun voor de bestuurder. Er is al een Citroën Berlingo bedrijfswagen vanaf 9.450,-.