BedrijfsautoRAI

05-05-2004

Peugeot 807 Commercial

Na het succes van de Peugeot 307 Commercial, per eind april de nummer
1 in het D1 segment, voegt Peugeot nu de 807 Commercial aan het leveringsgamma toe.

Met de 807 Commercial komt Peugeot volledig tegemoet aan de behoefte vanuit de markt naar een ruime, luxueuze, comfortabele en representatieve bedrijfsauto. Daarbij is de veiligheid niet uit het oog verloren, want net als de personenwagen 807 heeft ook iedere Commercial 807 standaard window-airbags.

Veiligheid
Ter plaatse van de window-airbags is de volledige scheidingswand voorzien van deformatiedelen waardoor de werking van de window-airbags wordt gegarandeerd.
Bovendien voldoet de tussenwand aan de eisen zoals gesteld in DIN 75410-3. Volgens deze norm dient een kracht van 1913 Newton op een voorgeschreven wijze op de tussenwand te worden uitgeoefend. Met een dergelijke sterke tussenwand wordt voorkomen dat de lading met grote kracht het interieur binnendringt.

Ombouwspecificaties
Het bestuurderscompartiment wordt door middel van een volledige scheidingswand met ruit afgescheiden van het laadcompartiment. Deze scheidingswand wordt bevestigd aan de C-stijl, dus achter de zijschuifdeuren.
Aan de bestuurderszijde is deze bekleed met een naaldvilt bekleding en aan de kant van de laadruimte afgewerkt in gelcoat. Tussen de voorstoelen en de scheidingswand ontstaat een vrije ruimte van ongeveer 50 cm die via beide zijschuifdeuren te bereiken is. De laadruimte is 1,45 m lang, 1,40 m breed en 1,05 m hoog en is uitsluitend te bereiken via de grote achterklep.

De linker achterzijruit in de laadruimte wordt vervangen door een blindeerpaneel, aan de buitenzijde in een donkere glass-look uitvoering. De binnenzijde van dit paneel wordt bekleed met een luxe velours stof die aansluit bij de kleurstelling van het interieur. De rechter achterzijruit in de laadruimte wordt voorzien van een donkere, doorzichtige folie en blijft uitklapbaar.
De ruiten in de linker en rechter zijschuifdeur worden gedeeltelijk geblindeerd en gedeeltelijk voorzien van een donkere folie. Ten slotte wordt de vloer in de laadruimte afgewerkt met de originele vloermat.

De ombouw van de Peugeot 807 Commercial wordt uitgevoerd door ASH Carrosserie B.V. in Middelharnis.

Prijzen
De prijslijst begint bij 25.175,- exclusief BTW voor de 807 Commercial SR Premium met de 107pk 2.0 HDi motor met roetfilter.

Peugeot Experience
Vanaf heden is de Peugeot 807 Commercial te zien in de showroom van Peugeot Experience in Breukelen.