VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Maand na première record aantal kaarten verkocht voor The Lion King

Amsterdam, 5 mei 2004


Een maand na de première van het theaterspektakel The Lion King zijn er maar liefst 300.000 kaarten verkocht. Dit is een absoluut record voor een productie van Joop van den Ende Theaterproducties. Een dag na de première van The Lion King was de belangstelling voor de kaarten al zo groot dat in overleg met TopTicketLine werd besloten het callcenter open te stellen tot 23.00 uur om de enorme vraag naar kaartjes te kunnen verwerken. De run naar tickets zorgde zelfs voor de verkoop van valse kaarten via het internet, waar het consumentenprogramma Radar uitgebreid aandacht aan besteedde om de fraudeurs te achterhalen.

The Lion King ontving in de week na de première lovende kritieken. De Telegraaf: 'Triomf van de fantasie', '(...) een theatraal spektakel zonder weerga (...).' NRC Handelsblad: 'The Lion King, (...), is het feest van de theaterfantasie.' Het Parool: 'Stijlvol, verbluffend. De vormgeving glijdt van de ene vondst in de andere - een uitpuilende schatkist (...).' Algemeen Dagblad: 'Lion King: meer visueel spektakel is onmogelijk', 'Met deze vlekkeloze uitvoering van The Lion King bewijst Van den Ende andermaal te kunnen voldoen aan de hoogste eisen van de internationale amusementsindustrie en dan nog een treetje hoger.' Trouw: '(...) topspektakel dat voor kippenvel zorgt.' Nu blijkt dat ook het publiek The Lion King ruimschoots omarmt.

The Lion King heeft zes nominaties voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2004 ontvangen. Hein van der Heijden (Scar) werd genomineerd voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Laus Steenbeeke (Zazu) en Marcel Jonker (Pumbaa) werden beiden genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. Nomvula Dlamini (Rafiki) ontving een nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Julie Taymor (regisseur) werd genomineerd voor Beste Creatieve Prestatie. Giovanni Kemper (jonge Simba) werd als jongste (12 jaar) ooit genomineerd in de categorie Aanstormend Talent. Maandag 10 mei zullen de awards worden uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Het gala wordt uitgezonden op RTL4 om 20.30 uur.

Kaarten en informatie:
The Lion King is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen
(di. t/m zo. 20.00 uur / matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm) / www.thelionking.nl

Noot voor de redactie,