Ingezonden persbericht


Erratum - zie de noot voor de redactie


Amersfoort, 5 mei 2004

EK-single "Dag Rudi" gelanceerd

ZWOLLE - Naar aanleiding van de slechte resultaten van het Duitse elftal heeft de gelegenheidsformatie 'De Zakkenvöllers' afgelopen weekend de EK-single "Dag Rudi" opgenomen. Hij wordt gezongen door de louche Carlo de Vries. In het lied wordt de Duitse bondscoach Rudi Völler - op de melodie van het welbekende Guantanamera - alvast uitgezwaaid en bedankt voor de bewezen diensten.

De Duitse pers heeft furieus gereageerd op de resultaten van het Duitse voetbalelftal. "Wat heeft Duitsland op het EK te zoeken? Niets", schreef de Duitse krant BILD Zeitung. Bondscoach Rudi Völler krijgt zelfs een welgemeend advies: "Rudi, blijf maar liever thuis..." In tegenstelling tot de BILD Zeitung hopen de 'Zakkenvöllers' dat die Mannschaft haar sportieve plicht wèl nakomt, zodat Oranje in de gelegenheid wordt gesteld om orde op zaken te stellen. "Van onderschatting is op dit moment zeker geen sprake; we hebben Duitsland juist jaren overschat", aldus de Zakkenvöllers.

De single wordt ondersteund door de website www.dagrudi.nl waar hij beluisterd en eventueel besteld kan worden. Op de site is ook een wallpaper te downloaden en wordt er onder de bezoekers een enquête gehouden rond de vraag: "Hoe ver komen Oranje en Duitsland op het EK?" Behalve de CD zijn er in de shop ook T-shirts, caps en autostickers te koop.

De Zakkenvöllers zullen door het land trekken met een spetterende show vol met voetbalhits en Nederlandstalige meezingers en uiteraard de hit "Dag Rudi".

De single "Dag Rudi" is vanaf maandag verkrijgbaar via de platenzaken. Voor meer informatie: www.dagrudi.nl

Noot voor de redactie (