Ingezonden persbericht


Drievoudige samenwerking:

Bij Syntus worden tijdelijk Connexxion-bussen bestuurd door NS-medewerkers

Doetinchem - 5 mei 2004 - Zeven NS-conducteurs en -machinisten nemen op dit moment een kijkje in de keuken bij collega Syntus. Tot 7 juli van dit jaar rijden zij voor Syntus kleinschalig busvervoer vanuit standplaats Goor. Moeder NS en dochter Syntus steken elkaar op deze wijze de helpende hand toe, in een tijd dat bij Syntus de nieuwe opleidingen voor buschauffeur en treinmachinist in volle gang zijn. Aardig detail hierbij is het feit dat een andere moeder van Syntus, Connexxion, kleinschalige bussen beschikbaar heeft gesteld om de NS-medewerkers op te leiden. De conducteurs en machinisten - in NS-uniform achter 't stuur bij Syntus - zijn normaliter werkzaam vanuit NS-standplaats Hengelo/Enschede en maken op deze wijze als Syntus-chauffeur vrijwillig kennis met een voor hen nieuw vakgebied in het openbaar vervoer.

Syntus B.V.

Openbaar vervoerbedrijf Syntus B.V. is opgericht op 28 mei 1999 en exploiteert zowel treinen als bussen in een geïntegreerd multimodaal vervoerconcept. Syntus exploiteert de spoorlijnen Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal met de op deze spoorlijnen aansluitende buslijnen. Treinen en bussen rijden niet parallel aan elkaar, maar sluiten op elkaar aan. Eén vervoerbewijs is geldig in zowel trein als bus. Een groot gedeelte van het personeel is multimodaal inzetbaar en functioneert gecombineerd als treinmachinist, buschauffeur en service- & controlemedewerker. Syntus heeft op dit moment in de Achterhoek en Twente zo'n 400 personeelsleden in dienst.

*********************

Tekst bij de twee foto's:

"Op de foto de zeven conducteurs en machinisten van NS voor de bussen van Connexxion, met ter rechterzijde twee instructeurs van Syntus."

Namen vlnr.: G.J. van Linschoten, E. Harmsen, E. Nijhuis, G. van de Vegte, E. Ezendam, D. Gijst, H. Fokkers (allen NS), H. Bennink en H. ten Dolle (beide Syntus)

*********************

Noot voor de redactie (