2e persbericht van woensdag 5 mei 2004

Eindhoven 05-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden voor bedreigen klant

Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 28-jarige vrouw uit Tilburg zijn woensdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden bij een winkel aan de Vestdijk. Een klant had gezien dat de man een fles sterke drank in de binnenzak van zijn jas stopte. Ze vertelde dat tegen een winkelbediende, waarop de man de fles terug zette. Bij de kassa werd de klant vervolgens bedreigd door de verdachte en een vrouw die bij hem was. Het paar werd door beveiligingsmedewerkers uit de zaak gezet, waarna de gewaarschuwde politie hen aanhield. Ze zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Geld weg bij insluiping

Bij een insluiping in een woning aan de Jan van Capellelaan is een paar honderd euro weggehaald. Dinsdag rond 12.00 uur stonden er twee buitenlandse vrouwen voor de voordeur. Ze zochten informatie over een man die in de buurt zou wonen. Toen de bewoonster die informatie niet kon geven, gingen ze weer weg. Even later opende de vrouw weer de voordeur voor een kennis en ging naar binnen. s Avonds ontdekte haar man dat het geld uit de slaapkamer was weggehaald. De twee vrouwen spraken gebrekkig Nederlands. Eén van hen had een blanke huidskleur en de ander een getinte huidskleur. Meer bijzonderheden zijn niet bekend.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Hastelweg en de Strijpsestraat is dinsdag tussen 13.45 en 15.40 uur een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden acht bekeuringen uitgedeeld. Zes voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet dragen van een helm op een bromfiets en één voor fout parkeren.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Molenstraat is woensdag tussen 10.20 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 667 gecontroleerde voertuigen reden er 41 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Breugel: Hennepkwekerij aangetroffen

Bij een controle van politie en Essent op het juiste gebruik van elektriciteitsmeters is in een caravan aan de Gaskendonk een hennepkwekerij met 55 plantjes aangetroffen. Ook bleek de elektriciteit illegaal te worden afgetapt. De kwekerij is ontmanteld en de apparatuur is in beslag genomen. De 25-jarige bewoner betaalde een boete van 1000 euro waardoor voorkomen werd dat de elektriciteit werd afgesneden. Voor de hennepkwekerij krijgt de man een proces-verbaal.

Beek en Donk: Tuinmeubels gestolen

Vanaf het terrein van een vereniging aan de Dokter Timmerslaan zijn tussen dinsdag 17.30 uur en woensdag 9.45 uur acht tuintafels en 32 tuinstoelen gestolen. De dader is vermoedelijk via een toegangspoort die niet op slot zat het terrein opgekomen. De stoelen zaten met een staalkabel aan elkaar bevestigd. De tuinmeubels zijn ruim 2000 euro waard.