Persberichten Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 05-05-2004

District Den Bosch

DERTIENTAL INBRAKEN OPGELOST

S-HERTOGENBOSCH In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 april werd door de politie een 29-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een horecagelegenheid aan de Graafsebaan in s-Hertogenbosch. De man werd toen voor verder onderzoek ingesloten. Uit dit onderzoek is gebleken dat de man zich aan een dertiental inbraken en pogingen tot inbraak heeft schuldig gemaakt. Het merendeel van de inbraken is gepleegd in horecagelegenheden in Rosmalen en 's-Hertogenbosch. In die gelegenheden brak de man vaak speelautomaten open en nam daaruit geld weg. De inbraken zijn gepleegd tussen half maart en het moment dat de man werd aangehouden.

MANNEN AANGEHOUDEN

'S-HERTOGENBOSCH - Dinsdagavond zijn drie mannen, 26 en 30 jaar uit 's-Hertogenbosch en 28 jaar uit Tilburg aangehouden. Het drietal was op de Koninginnelaan in 's-Hertogenbosch met elkaar slaags geraakt. Het drietal werd door medewerkers van de spoorwegpolitie, die door omstanders gewaarschuwd waren, aangehouden en overgedragen aan de politie van het district Den Bosch. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten. Na verhoor zijn de mannen heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLE

'S-HERTOGENBOSCH - Woensdagmorgen is een snelheidscontrole gehouden op de Bruistensingel in 's-Hertogenbosch. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden werd vier automobilisten bekeurd omdat ze hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

FILE OP A2 BIJ ROSMALEN NA ONGEVAL

ROSMALEN - Woensdagmiddag rond 13.00 uur werd een aanrijding gemeld op de A2 bij het knooppunt Hintham. Een vrachtauto met oplegger en een bestelauto waren met elkaar in aanrijding gekomen. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel ontstond bij het knooppunt Hinthal een lange file door het ongeval.

District Aa & Dommel

BRAND IN KANTOOR

VUGHT - In De nacht van dinsdag op woensdag werd brand gemeld in een kantoorpand aan de Helvoirtseweg in Vught. Toen brandweer en politie ter plaatse kwamen, bleek een ruit van het pand vernield te zijn. In het pand hing een dichte rook. Door de brandweer is de rook uit het pand geblazen. Kennelijk heeft men geprobeerd brand te stichten in het pand.

VRACHTAUTO IN BRAND OP A2

BOXTEL - Woensdag kort voor het middaguur werd gemeld dat er een vrachtauto in brand was geraakt op de A2 onder Boxtel. Een vrachtauto, geladen met steenkool, bestuurd door een 21-jarige man uit Wijchen raakt op de A2 rijdende in de richting 's-Hertogenbosch in brand. De brand ontstond vermoedelijk in een zekeringenkastje. Door een juist passerende brandweer eenheid werd de beginnende brand met een brandblusser geblust. Enige tijd later raakte de vrachtauto echter opnieuw in brand. De ter plaatse gekomen brandweer kon niet voorkomen dat de cabine van de vrachtauto verloren ging. Door de brand en de bergingswerkzaamheden ontstond op de A2 in de richting 's-Hertogenbosch een file, omdat slechts een rijstrook beschikbaar was. Het heeft tot even na 15.00 uur geduurd voordat de weg weer vrij was.

District de Leijgraaf

AUTO IN BRAND

VEGHEL - In de nacht van dinsdag op woensdag werd een autobrand gemeld op Het Broek in Veghel. Een 19-jarige jongen uit Veghel reed met zijn auto over het Broek, toen deze plotseling in brand vloog. De jongen en zijn vriendin die bij hem in de auto zat, wisten op tijd uit te stappen. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto helemaal verloren ging. De brand sloeg zelfs nog over naar enkele langs de weg staande bomen. Deze konden door de brandweer snel geblust worden.

BELEDIGING

VEGHEL - In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Sluisstraat in Veghel een 34-jarige man uit Boekel bekeurd. De man werd op die straat tijdens een alcoholcontrole aan de kant gezet met zijn auto. Op het moment dat hij stopte, schold hij de politiemensen uit en beledigde hen. Hij werd hiervoor bekeurd. De man bleek niet gedronken te hebben.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

UDEN - Woensdagmorgen is een 35-jarige man uit Uden aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige man uit Boekel te hebben geschopt en geslagen. De man uit Boekel had zijn vrachtauto in de Pannebakkerstraat in Uden geparkeerd om te lossen. Daarbij blokkeerde hij de doorgang. Toen hij even van de vrachtauto wegliep om de vrachtbon te laten ondertekenen, stapte een man in de vrachtauto en wilde met deze wegrijden. Toen de chauffeur hier wat van zei, werd hij door die man, de man uit Uden geschopt en geslagen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

District Maasland

TE HARD

OSS - Dinsdagavond werd op de Rijksweg A59 onder Oss een 23-jarige vrouw uit Uden bekeurd. Ze reed veel te hard over de Rijksweg A 59. Toen de vrouw door de politiemensen van het team verkeershandhaving werd bekeurd bleek dat ze een radarverklikker in de auto had zitten. Daar dit is verboden werd de vrouw ook hiervoor bekeurd en werd de radarverklikker in beslag genomen.

FIETSSTER GEWOND BIJ ONGEVAL

OSS - Woensdagmiddag is een 43-jarige fietsster uit Oss bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed over de fietsstraat in Oss. Bij de Boterstraat straat kreeg de vrouw geen voorrang van een over de Boterstraat rijden auto, bestuurd door een 59-jarige man uit Uden. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

JONGEN MET NEPVUURWAPEN AANGETROFFEN

LITH - Woensdagmiddag is in het Huismanpark in Lith een 17-jarige jongen uit die plaats met een nep vuurwapen aangetroffen. Op grond van de Wet wapens en munitie is het bezit van een dergelijk wapen verboden. Tegen de jongen is dan ook proces-verbaal opgemaakt en het wapen is in beslag genomen.

District Land van Cuijk

Geen bijzonderheden.