Ingezonden persbericht


Red Dot Award toegekend aan Acer LCD-monitor voor zijn opmerkelijk design

Befaamd Duits designinstituut bekroont de AL1731m monitor

's Hertogenbosch, 5 mei 2004 - Acer Computer, de belangrijkste fabrikant van LCD-monitors in West-Europa (bron: Bryan Norris Associates) kondigt aan dat de Acer LCD AL1731m monitor de prestigieuze Red Dot Award in de wacht heeft gesleept. De Acer-monitor ontving de meest begeerde designprijs ter wereld, Product Design 2004, in de categorie Media en Huishoudelektronica.

Acer ontving deze prijs voor het opmerkelijke ontwerp van de monitor en de gebruiksvriendelijke interface. De toekenning van de award is het resultaat van de inspanningen van Acer om de barrières tussen mens en technologie te verkleinen en vormt de kroon op het succes van de klantgerichte strategie van het bedrijf.

Dankzij zijn ultravlakke scherm en elegante toetsen is de Acer-monitor erg comfortabel in het gebruik en gemakkelijk te bedienen. De ingenieuze combinatie van kabels en voet illustreert de eenvoud van het design dat werd ontworpen met het oog op optimaal gebruiksgemak. De intelligente integratie van het 17" LCD-scherm accentueert de elegante look van de monitor.

De Red Dot Award wordt jaarlijks uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, dat 50 jaar geleden werd opgericht. Het is een van de oudste en meest gerenommeerde designcentra van Europa. Uit de 1.673 deelnemers, afkomstig uit 32 landen, werden dit jaar 381 winnaars geselecteerd. De Red Dot Award omvat 11 productgroepen, waaronder de categorie Media en Huishoudelektronica, waartoe ook computer- en communicatieproducten behoren.

De jury bestaat uit internationale designspecialisten die slechts voor één jaar worden aangesteld om hun onpartijdigheid te garanderen. Zij beoordeelt elk product aan de hand van verschillende criteria: innovatie, esthetische kwaliteiten, marktpenetratie, prestaties en bijdrage aan de bescherming van het milieu. De bekroonde producten worden elk jaar tentoongesteld in het Red Dot designmuseum in Essen, waar de grootste tentoonstelling ter wereld van hedendaags design wordt georganiseerd. Meer informatie hierover is te vinden op www.red-dot-world.com.

De LDC-monitors van Acer worden door de markt erg goed onthaald. In de loop van het laatste kwartaal van 2003 was Acer nummer één op de West-Europese markt voor LCD-monitors van merkfabrikanten (bron: Bryan Norris Associates voor wat het aantal geleverde producten. Acer biedt een volledig gamma LCD-monitors aan van 15, 17, 19 en 20" en ontwikkelde drie specifieke productlijnen voor de markt van de thuisgebruikers, SoHo en MKB; Office Line, Value Line en Prestige.

Meer informatie over de producten van Acer, een productcatalogus en een prijslijst in PDF-formaat is te vinden op de website van Acer (www.acer.nl).

Acer in het kort

Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc's. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en -diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer brengt onder meer desktops, notebooks, servers, monitoren, personal digital assistants (PDA) en gamma van IT-accessoires op de markt.

In Europa is Acer de 4de grootste PC-leverancier met een globale marktgroei van 50,7% in 2003 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 13,5%). In het vierde kwartaal van 2003 stegen de verkoopcijfers van Acer in Nederland met 151,5%. Op de Nederlandse notebookmarkt is Acer het eerste merk met een marktaandeel van 21,5%.