Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Hongaarse wijnproeverij te Maastricht

Hongarijë, een van de oudste wijnproducenten van Europa en onder meer bekend van de Tokaji, Bikaver en Balatonwijnen, wordt op 1 mei 2004 lid van de Europese Unie: een goede reden om kennis te maken met de wijnen uit dit land!

Om het Hongaarse EU lidmaatschap luister bij te zetten orgainiseert Mercury International op 16 mei a.s. een wijproeverij in het Crowne Plaza Hotel te Maastricht. De proeverij, waar 28 Hongaarse topwijnen zullen worden gepresenteerd,wordt in de eerste plaats georganiseerd voor (genodigde)wijnprofessionals en de(vak)pers(aanmelden gewenst ivm toesturing van een toegangskaart).Op de proeverij zullen enkele medaillewinnende Hongaarse wijnboeren aanwezig zijn en bezoekers de mogelijkheid geven met deze wijnen kennis te maken.

De proeverij is ook toegankelijk voor particulieren. De entree is in hun geval euro 10,- per persoon, te voldoen ter plaatse.

De proeverij zal geopend worden door dhr. István Éliás, handelsraad van Hongarije.

De bekende Maastrichtse vinoloog August Hoon, directeur van G. Thiessen Wijnkopers Maastricht, zal een korte inleiding geven over de wijnen.

Voor verdere informatie en aanmelding voor het bijwonen van de (gratis) proeverij gelieve u contact op te nemen met mw.Christina Galambos, Mercury International, tel. 043-3540287, fax 043-3540286, mailto:k.galambos@hetnet.nl

Los van en voorafgaand aan de proeverij wordt er vanaf 12.00 uur door het Crowne Plaza Hotel een Hongaarse brunch georganiseerd, in restaurant De Mangerie aan de Maas, waar u voor ¤ 29,50 kunt genieten van typische Hongaarse specialiteiten. Wilt u deze brunch bijwonen? Dan graag reserveren op tel.: 043 350 91 58.

Gratis parkeren bij Q park (gelegen onder het Crowne Plaza Hotel) voor gasten van de proeverij. U kunt een parkeerticket afhalen bij de receptie.

Plaats: Crowne Plaza Hotel Maastricht, Ruiterij 1, Aanvang: 14.30, Einde 18.30.