Titel: Mamma mia! sluit overeenkomst met Stage Holding

Stage Holding
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 05-05-2004 09:53

MAMMA MIA! SLUIT OVEREENKOMST MET STAGE HOLDING VOOR NIEUWE

INTERNATIONALE PRODUCTIES OP HET EUROPESE VASTE LAND

Amsterdam 5 mei 2004 .....Littlestar, producent van Mamma Mia!, opgericht door producent Judy Craymer, Björn Ulvaes, Benny Andersson en Richard East, heeft een overeenkomst gesloten met Stage Holding, the International Entertainment Group.

Het entertainmentbedrijf van Joop van den Ende zal de komende tien jaar nieuwe Mamma Mia! producties in de lokale taal produceren in de Europese landen Italië, Frankrijk, Rusland, Polen, België, Portugal, Tsjechië, Hongarije, Griekenland en Turkije. De overeenkomst heeft geen betrekking op Scandinavië.

Stage Holding presenteert momenteel succesvolle zogeheten 'local language'producties van de show in Duitsland (Hamburg) en Nederland (Utrecht). Op 18 juli opent de tweede Duitstalige productie van Mamma Mia! in Stuttgart en later dit najaar gaat de Spaanstalige productie van Stage Holding in première in Madrid.

Stage Holding zal bovendien, samen met Littlestar en NGM en in associatie met Universal, de komende Engelstalige internationale tour gaan produceren. De tour gaat op 9 september aanstaande in Ierland in première.

Judy Craymer, hoofdproducent van Mamma Mia! in een eerste commentaar: 'Ik ben verheugd dat de uitstekende samenwerking met Stage Holding zich door deze overeenkomst verder gaat ontwikkelen. Mamma Mia! heeft al bewezen een ongelooflijk succes te zijn in vijf talen en we zijn bijzonder verheugd dat Joop van den Endes bedrijf Stage Holding alle toekomstige producties van Mamma Mia! op het Europese vasteland, in de daar gesproken taal, zal gaan presenteren.'

Joop van den Ende, eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van Stage Holding: 'Mamma Mia! is een briljante show die het publiek over de hele wereld blij maakt en ik ben er erg trots op dat Littlestar zijn vertrouwen heeft uitgesproken in Stage Holding en ons de kans geeft deze show in zoveel nieuwe landen te kunnen presenteren.'