Ingezonden persbericht


Krommenie, 5 mei 2004

Bonar Floors haalt megacontract binnen bij Britse Ministerie van Defensie

Krommenie - Bonar Floors, wereldwijd toonaangevend producent en leverancier in technisch innovatieve vloerbedekkingen met de merken Coral en Flotex, maakt met genoegen bekend dat het Ministerie van Defensie in Groot Brittannië een belangrijk nieuw contract aan Bonar Floors heeft toegekend voor het leveren van een veelomvattende reeks vloerbedekkingen en daaraan verbonden diensten voor hun renovatiebehoeften in de Groot Brittannië en daarbuiten.

Dit is één van de grootste vloerencontracten die ooit is toegekend in Europa en is het gevolg van een uitgebreid proces van het beoordelen van concurrerende inschrijvingen door het Ministerie van Defensie.

Binnen de condities van het nieuwe contract zal Bonar Floors alle vloermaterialen leveren aan de bases van het Ministerie van Defensie in Groot Brittannië en daarbuiten (inclusief Duitsland en Cyprus) en voorzien in de levering en installatie van alle vloerbedekkingen in alle Family Service Quarters in Groot Brittannië.

Naar verwachting gaat het om ongeveer een miljoen vierkante meters vloerbedekking per jaar met een waarde van zo'n 43,5 miljoen euro voor de eerste drie jaar, waarbij het Ministerie de optie openhoudt om dit met een vierde en vijfde jaar te verlengen.

Bonar Floors zal vloerbedekkingen leveren, die in haar eigen fabrieken worden geproduceerd, zoals Coral entreevloerbedekking uit Krommenie, Flotex projectvloerbedekking, getuft tapijt en tapijttegels, als ook een verscheidenheid aan producten van geassocieerde fabrikanten.

Deze ontwikkeling en het feit dat Coral voor de vijfde achtereenvolgende keer winnaar is geworden in de categorie entreevloerbedekking tijdens de jaarlijkse verkiezing van de Engelse Industry Awards, verkozen door de lezers van het Engelse blad Contract Flooring Journal en leden van de Flooring Contractors Association, maken dat Bonar Floors zich in de toekomst met meer verkoopkracht wereldwijd gaat richten op Ministeries van Defensie.