Ingezonden persbericht


Estafette door Noord-Holland
Vrijwilligersgroepen actief voor natuur in de stadsrand

Donderdag 6 mei start een bijzondere estafette waarin 15 vrijwilligersgroepen in twee weken tijd elk een ludieke activiteit organiseren in de natuur op de stadsrand. Tijdens deze estafette, die de toepasselijke naam 'Aan Elkaar Knopen' heeft, gaat het estafettestokje, een dik touw, langs de deelnemende groepen. Landschap Noord-Holland heeft de estafette op touw gezet.

De natuur in de overgang van stad en platteland staat onder druk wegens stadsuitbreiding en verrommeling. Vrijwilligersgroepen in Noord-Holland die zich voor de natuur in de stadsrand inzetten, zorgen er met hun werkzaamheden voor dat er groene oases ontstaan. Buurtbewoners komen graag naar zulke plekken, om te ontspannen of ter inspiratie. Met de estafette 'Aan Elkaar Knopen' ontwikkelen en versterken de vrijwilligersgroepen hun contacten met de buurt en met de gemeente.

De estafette start op 6 mei in 't Gooi bij vrijwilligersgroep Wilde Planten in Blaricum waar Jan Manderfeld, directeur van Landschap Noord-Holland, het touw uit handen geeft. Op 7 mei doet het touw de groep 't Raabosch aan bij Hilversum. In ongeveer twee weken tijd gaat het touw de hele provincie door, eindigend in Den Helder, bij de werkgroep Kind en Natuur. De estafette gaat langs 13 gemeenten en 15 groepen:
6 mei Blaricum, Gooise Heemtuin Wilde Planten
7 mei Hilversum, Werkgroep 't Raabosch
8 mei Amsterdam-Noord, Rust en Vreugd
8 mei Monnickendam, Riet Pierebaan
9 mei Haarlem, Behoud Hekslootpolder
10 mei Landsmeer, Ratteneiland
11 mei Egmond-Binnen, De Wielemaker
12 mei Purmerend, Stichting ecologisch woonproject 13 mei Hoorn, KNNV, Landje van Naber
14 mei Hoogkarspel, Heemtuin Reigersbek
15 mei Alkmaar, Fluitje van een Cent en Werkgroep Molensingel 16 mei Schagen, Werkgroep De Wiel en Werkgroep Ecologisch Groenbeheer 18 mei Den Helder, Kind en Natuur
De activiteiten die de vrijwilligersgroepen organiseren, staan binnenkort op de website van Landschap Noord-Holland, www.landschapnoordholland.nl .

//////////////////////////



Ingezonden persbericht