Amsterdam Oud Zuid


Het Instituut voor de Loslopende Mens presenteert de Therapeuterette

6 t/m 10 mei in het Vondelpark te Amsterdam

Feestelijke opening: donderdag 6 mei, 17.00 - 20.00 uur, Vondelpark, naast het Blauwe Theehuis door Kees Vuyk, directeur van het Theater Instituut Nederland. Tijdens de opening is een performance te zien van Kroko J. Schilte waarbij bobtails en cocktails worden geschonken. DJ Suna & DJ Trink zorgen voor de muziek.

Door de hectische wereld, waarin veel van het individu wordt verwacht, is er bijna geen tijd meer voor een goed gesprek. Men vlucht naar psychologen zegt kunstenaar Oscar Prinsen. Zijn Instituut voor de Loslopende Mens nodigt daarom het publiek in de Therapeuterette uit voor een ontspannen gesprek over de vragen des levens. Een rij van zes cabines met verschillende themas zoals Spiritual Fitness, Nature Experience en Mystery World is opgesteld tussen de bomen naast het Blauwe Theehuis in het Amsterdamse Vondelpark. De Therapeuterette is een hoerenbuurt van therapeuten (kunstenaars, filosofen en psychologen), waar bezoekers zich anoniem kunnen blootgeven. Met dit initiatief wil het Instituut voor de Loslopende Mens de zoektocht naar zingeving en houvast uit de praktijk van de specialist naar de openbare ruimte halen.

Snijvlak van kunst, spiritualiteit en commercie

Met de Therapeuterette wordt op ludieke wijze de therapeutisering van Nederland en met name de New Age in beeld gebracht. De ironie wordt al duidelijk uit de vormgeving van de cabines, maar bijvoorbeeld ook doordat promotiemeisjes flyers, pennen en ballonnen uitdelen. Het Instituut voor de Loslopende Mens begeeft zich ook met dit project weer op het snijvlak van kunst, spiritualiteit en commercie. De deelname van het publiek maakt de Therapeuterette tot een levend kunstwerk.

N.B. De Therapeuterette vindt plaats tegelijkertijd met de kunstmanifestaties KunstRAI en Kunstvlaai.

Openingstijden


* Donderdag: 15.00 - 17.00 uur & opening 17.00 - 20.00 uur
* Vrijdag, zaterdag en maandag: 15.00 - 18.00 uur & 19.00 - 21.00 uur

* Zondag: 12.00 - 15.00 uur & 16.00 - 18.00 uur

Het Instituut voor de Loslopende Mens zie www.loslopendemens.nl