Gemeente Hulst


Persbericht - 21.04.2004

De Nieuwe Bierkaai

De eerste aanzet voor de herinrichting van het gebied omsloten door de Bierkaaistraat, Vismarkt, Frans van Waesberghestraat, Kloostergang, Minderbroederstraat en Dubbele Poort te Hulst, is gereed. Het herinrichtingsplan heeft de naam De Nieuwe Bierkaai gekregen.

Op donderdag 6 mei 2004 wordt de eerste aanzet van het plan gepresenteerd. Het geeft een indruk van de bedoelingen in het betreffende gebied. De presentatie omvat geen details. Deze worden in een volgende fase nader uitgewerkt. Aan de hand van plattegronden wordt het voorstel tot herinrichting per deelgebied toegelicht, ondersteund door enige sfeerbeelden.

De openbare informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 mei 2004 om 19.30 uur in de centrale hal van het stadskantoor te Hulst. De eigenaren, huurders, gebruikers en omwonenden van het betreffende gebied ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Voorafgaand aan deze informatiebijeenkomst wordt diezelfde dag ook de gemeenteraad en de besturen van ondernemersorganisatie Hulst Reynaertstad, MKB Hulst, Stichting Bezoekersmanagement Hulst en de Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten geïnformeerd over de eerste aanzet van De Nieuw Bierkaai.

De gepresenteerde aanzet van het plan wordt besproken in de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte welke plaatsvindt op dinsdag 18 mei 2004 in de raadzaal van het stadhuis te Hulst. Het ligt in de bedoeling dat de gemeenteraad van Hulst in zijn vergadering van donderdag 3 juni 2004 een besluit neemt over het plan De Nieuwe Bierkaai, waarbij de besluitvorming over de voortzetting van de uitwerking van het plan zoals dat op 6 mei 2004 wordt gepresenteerd, centraal staat. De raadsvergadering vindt op 3 juni 2004 plaats in de raadzaal van het stadhuis te Hulst en vangt aan om 19.30 uur.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl