Gemeente Katwijk


---

Kunstbeurs voor particulieren in Katwijks Museum Donderdag 6 mei tot en met zaterdag 8 mei

Katwijk, 24 april 2004

Het Genootschap Oud Katwijk organiseert dit jaar de tweede kunstbeurs voor particulieren onder de titel: 'De Katwijkse particuliere kunstbeurs'. Deze beurs voor particulieren heeft als doel schilderijen uit Katwijk en omstreken bijeen te brengen voor verkoop. Op zaterdag 1 mei van 10.00 tot 14.00 uur kan elke particulier met zijn of haar schilderij naar het museum komen en een prijs afspreken voor de verkoop. Ook aquarellen en schetsen zijn welkom. Het gaat hierbij om werken van kunstenaars tot 1960. De kijk- en verkoopdagen vinden plaats op donderdag 6 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur, op vrijdag 7 mei en zaterdag 8 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur. De afrekening vindt contant plaats op zaterdag 8 mei tussen 16.00 uur en 17.00 uur. De toegang tot de kunstbeurs in het museum is gratis.

Het inbrengen van schilderijen voor de Katwijkse particuliere kunstbeurs is mogelijk voor kunstwerken afkomstig van kunstenaars die werkzaam zijn geweest tot circa 1960. Hiermee hoopt de organisatie te voorkomen dat particulieren de kunstbeurs in het Katwijks Museum gebruiken als verkoopruimte voor eigen werk. Het Genootschap Oud Katwijk organiseert de kunstbeurs en bemiddelt tussen de particuliere kopers en verkopers (geen handelaren). Inbreng is alleen mogelijk op zaterdag 1 mei tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Als bijdrage in de onkosten vraagt het Genootschap 10% tot 15% van de verkoopprijs. De ingebrachte stukken zijn tijdens de dagen dat zij in het museum hangen overigens niet verzekerd. Evenals vorig jaar vindt de kunstbeurs plaats in de Filmzaal van het museum. Deze zaal is ook bereikbaar met een lift en bezoekers kunnen hier ook een kopje koffie of thee gebruiken.

De schilderijen, aquarellen en tekeningen moeten wel een zekere kwaliteit hebben. Zo zal het Genootschap geen reproducties tot de verkoop toelaten. Als regel geldt verder dat de aankoop contant betaald moet worden. Alle ingebrachte schilderijen blijven in het museum hangen tot zaterdag 8 mei 16.00 uur. Iedereen die een kijkje wil nemen is natuurlijk van harte welkom!

Een combinatie met een bezoek aan het museum, tegen normale entreeprijs, is tijdens de kunstbeurs uiteraard mogelijk. Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Nadere informatie bij het Katwijks Museum, telefoon 071- 401 30 47.


---

Tweede informatieavond over nieuwbouwplannen zeehospitiumterrein

Katwijk, 26 april 2004

Op donderdag 6 mei a.s. vindt in de recreatiezaal van het Rijnlands Voorzieningen Centrum (voorheen Rijnlands Zeehospitium) een tweede informatieavond plaats over de nieuwbouwplannen op het Zeehospitiumterrein.

Op 29 oktober 2003 is al eerder een openbare informatieavond gehouden over de nieuwbouwplannen op het Zeehospitiumterrein. Uit deze avond is een klankbordgroep ontstaan, samengesteld uit verschillende belanghebbenden met het doel op de plannen te reageren. De klankbordgroep is vijf maal bij elkaar geweest en heeft een slotverklaring opgesteld die bij de besluitvorming over de plannen betrokken is.

Omdat het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het plan en dit op 12 mei in de commissie Ruimte en Recreatie wordt behandeld, wordt op donderdag 6 mei a.s. een tweede informatieavond gehouden. Tijdens deze avond wordt onder andere ingegaan op het doorlopen klankbordgroeptraject. Ook wordt dan de laatste versie van het stedenbouwkundig plan aan de aanwezigen gepresenteerd.

De bijeenkomst wordt gehouden in de recreatiezaal van het Rijnlands Voorzieningen Centrum. De ontvangst vindt plaats vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst start om 19.30 uur.