Universiteit van Tilburg

Studium Generale en EFACT presenteren:

Corporate Cultures, tijd voor identiteit

Diverse gerenommeerde sprekers uit het bedrijfsleven en de academische wereld zullen op donderdag 6 mei, veelal vanuit hun eigen werkervaring, ingaan op het belang van een sterke bedrijfscultuur voor een bedrijf en hoe deze te bereiken is.

Iedere onderneming heeft een bedrijfscultuur, maar wat houdt dat eigenlijk in? Wat is het belang van een cultuur voor een organisatie? Heeft iedere onderneming een unieke cultuur en kan deze veranderd worden? Zijn er sterke van zwakke culturen te onderscheiden? Meestal heeft spreken over bedrijfscultuur betrekking op niet zo gemakkelijk grijpbare zaken als de normen en waarden van de organisatie, werkrelaties, opvattingen over leiding, structuur en zelfstandigheid. Zoals een organisatie-adviseur het eens uitdrukte: het wezenlijke van cultuur is misschien juist dat zij zacht is als u haar wil grijpen, maar hard als ze u grijpt. Want cultuurverandering is vaak een uiterst moeizaam proces dat vaak gepaard gaat met spanningen en conflicten.

In vier lezingen zal het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd. Ter afsluiting van de middag zal er een debat plaatsvinden tussen de verschillende sprekers, waarbij ook het publiek de gelegenheid krijgt om te interveniëren.

Programma
Donderdag 6 mei
13.00 16.00u
zaal YZ1 UvT
Toegang vrij

Sprekers:
Wim Dik, voormalig bestuursvoorzitter KPN
Sjo Soeters, hoogleraar KMA Breda
Willem Mastenbroek, vennoot Holland Consulting Group Kick van der Pol, bestuursvoorzitter Interpolis

Dagvoorzitter:
Sylvia van de Bunt, hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam

Noot voor de pers

Studium Generale zet zich in voor een brede academische vorming op de universiteit door het organiseren van oa. symposia, discussies, talkshows en theater op de UvT. De programmas zijn gratis en voor iedereen vrij toegankelijk, tenzij anders vermeld. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Studium Generale, Luc Jeurissen, tel 013-4662166/2841
Laatst gewijzigd: woensdag 28 april 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen