NMI


1e paal nieuwe huisvesting NMi

Op donderdag 6 mei om 10.30 uur wordt de eerste paal voor 'Herhuisvesting NMi' geslagen. Nederlands Meetinstituut, nu gevestigd op het TNO-terrein Zuidpolder in Delft, gaat verhuizen naar het geheel te renoveren gebouw van de voormalige faculteit Geodesie van de Technische Universiteit Delft (TUDelft) aan de Thijsseweg. Daarmee wordt NMi een van de eerste bewoners op het Technopolis Innovationpark, het bedrijventerrein voor hoogwaardig technologische bedrijven ten zuiden van het TUDelft-terrein. Als hoeder van nationale standaarden zoals de meter, de kilo en de seconde is deze plek bij uitstek geschikt voor NMi.

NMi speelt een belangrijke rol voor de Nederlandse economie. Naast het beheren en ontwikkelen van de nationale meetstandaarden, is NMi betrokken bij het kalibreren, ijken en testen van alle meetapparatuur in Nederland. Hierbij valt te denken aan de gasmeter thuis, de weegschaal van de slager, de taxameter en kansspelautomaten. NMi heeft een contract met het ministerie van Economische Zaken voor het uitvoeren van deze werkzaamheden.

Mevrouw drs. V.W.J.C. Esman-Peeters, plv directeur Marktwerking van het Ministerie van Economische Zaken, zal de eerste paal slaan waarmee de start van de bouwactiviteiten een feit is. Verder zullen vertegenwoordigers van TNO, de gemeente Delft, de TUDelft en de ontwerpende en uitvoerende partijen aanwezig zijn.

Een groot deel van het gebouw is gereserveerd voor hoogwaardige laboratoria met strenge eisen aan onder andere temperatuur, vochtigheid en trillingen.
Het nieuwe onderkomen brengt de kwaliteit van de laboratoria op een dusdanig hoog niveau dat NMi ook in de toekomst haar rol als nationaal meetinstituut uitstekend kan vervullen.

Naar verwachting zal NMi het nieuwe onderkomen begin 2005 in gebruik nemen.

++++++++++++++++++++++++++++++
einde persbericht

29 apr 04 10:35