TNO

1e paal nieuwe huisvesting NMi

29-04-2004 - Op donderdag 6 mei wordt om 10.30 uur de eerste paal voor 'Herhuisvesting NMi' geslagen. Nederlands Meetinstituut, nu gevestigd op het TNO-terrein Zuidpolder in Delft, gaat verhuizen naar het geheel te renoveren gebouw van de voormalige faculteit Geodesie van de Technische Universiteit Delft (TUDelft).

NMi wordt een van de eerste bewoners op het Technopolis Innovationpark, het bedrijventerrein voor hoogwaardig technologische bedrijven ten zuiden van het TUDelft-terrein. Als hoeder van nationale standaarden zoals de meter, de kilo en de seconde is deze plek bij uitstek geschikt voor NMi.

Een groot deel van het gebouw is gereserveerd voor hoogwaardige laboratoria met strenge eisen aan onder andere temperatuur, vochtigheid en trillingen. Het nieuwe onderkomen brengt de kwaliteit van de laboratoria op een dusdanig hoog niveau dat NMi ook in de toekomst haar rol als nationaal meetinstituut uitstekend kan vervullen. Naar verwachting zal het nieuwe onderkomen begin 2005 in gebruik worden genomen.

Nieuwsredactie, TNO

NMi

Contactpersoon

T