Gemeente Borsele

College kiest uitbreidingslocatie Kwadendamme

Heinkenszand, 23 april 2004

Het college van B&W in Borsele heeft in Kwadendamme een locatie gekozen waar het dorp met vijfentwintig woningen uitgebreid kan worden. De keuze is gevallen op de Vreelandsedijk-zuid, gelegen tussen de Vreelandsedijk en het Donkere Weegje. Deze plaats sluit aan bij het laatste uitbreidingsplan voor Kwadendamme. Inmiddels heeft het college overeenstemming bereikt met de grondeigenaren voor aankoop van de gronden op deze locatie. Het college legt eerst de locatiekeuze op donderdag 6 mei aanstaande aan de gemeenteraad voor.

Voorbereiding
De gemeente presenteerde in november 2003 een structuurschets voor de uitbreiding van de woningbouw in Kwadendamme. In deze schets waren de vijf locaties met voor- en nadelen beschreven.
Het betrof de locaties:

* Locatie 1: Vreelandsedijk-zuid

* Locatie 2: Donkere Weegje-zuid

* Locatie 3: Sportweg-west

* Locatie 4: Sportweg-oost (voetbalveld)

* Locatie 5: Bonifaciusstraat-west

Iedereen kon, van 25 november 2003 tot en met 22 december 2003, bij de gemeente zijn mening geven over de verschillende locaties. Op 3 december 2003 hield de gemeente in Kwadendamme over de uitbreiding een informatieavond, waar ongeveer 150 belangstellenden aanwezig waren.

Apart bestemmingsplan
Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel, stelt de gemeente een apart bestemmingsplan op voor de uitbreidingslocatie van de vijfentwintig huizen. Het streven is om eind 2006 te starten met de uitgifte van de eerste bouwkavels. Donderdag 6 mei aanstaande komt het voorstel van het college aan de orde in de vergadering van de gemeenteraad. De openbare vergadering vindt plaats in de raadzaal t Hof Stenevate in Heinkenszand en begint om 20.00 uur.