TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-05-2004

Televisie
NACHT OP DE BERG
Uitzending donderdag 6 mei
Nederland 2 - 16.34 uur

BELINDA MEULDIJK MAAKT INDRUKWEKKENDE
DOCUMENTAIRE OVER MALAFIDE HONDENASIEL

Belinda Meuldijk, de vrouw achter het succes van Rob de Nijs en sinds jaar en dag betrokken bij dierenleed over de hele wereld, maakt voor de TROS haar vierde documentaire. Op donderdag 6 mei wordt NACHT OP DE BERG uitgezonden waarin aandacht wordt besteed aan het malafide hondenasiel El Galgo Senior in Spanje.

In dit Spaanse centrum zijn veel Nederlanders vrijwillig werkzaam geweest. Zij kwamen terug met de gruwelijkste verhalen en foto's over kannibalisme onder de honden, verwaarlozing en mishandeling. Belinda: "Eerst wilde ik het niet zien. Zo vreselijk was het, zo extreem. Ik vond het ook heel moeilijk om er iets mee te doen, want ik wilde natuurlijk niet dat andere centra hier de dupe van zouden worden. Maar zoals het hier aan toegaat, is echt een uitzondering en dit moet worden gestopt."

In de twintig minuten durende documentaire NACHT OP DE BERG praat de dierenliefhebster met ooggetuigen, betrokkenen en laat ze foto's en beelden zien van de verwaarloosde honden. Toen ze opnamen wilde maken in het asiel, werd haar de toegang geweigerd...

Naast een treurig beeld toont deze documentaire ook een positieve toekomst en een nieuw leven voor de Greyhounds in nood.

Op maandag 19 april jl. besteedde het TROS-consumentenprogramma Radar ook aandacht aan dit malafide asiel. Een stroom aan reacties was het gevolg. Deze uitzending is terug te zien op www.trosradar.nl.