Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Start bouw levensloopbestendige appartementen

Albrandswaard krijgt voorziening van deze tijd

Donderdag 6 mei om 14.30 uur slaat de heer J.J. Meyboom, bestuurslid van de Woningbouwvereniging Poortugaal, samen met wethouder Dick Roelse de officieel eerste paal voor de bouw van 31 levensloopbestendige huurappartementen aan de Emmastraat in Poortugaal.

Op de locatie aan de Emmastraat in Poortugaal staan al sinds jaar sinds jaar en dag seniorwoningen. Deze woningen voldeden echter niet meer aan de eisen van deze tijd, waren erg klein en niet meer aan te passen.

In 1998 zijn de eerste schetsen gemaakt om op deze locatie een aantal levensloopbestendige huurappartementen te realiseren. In het voortraject is er intensief overleg geweest tussen de Woningbouwvereniging Poortugaal, de gemeente en de direct omwonenden. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het plan waarvan de bouw 6 mei officieel van start gaat. De 31 levensloopbestendige huurappartementen, passen ook qua uitstraling perfect in het dorpsbeeld van Poortugaal, tegelijk worden er 4 maisonnette koopwoningen gebouwd.

Het is de planning dat dit project ongeveer gelijktijdig met de Portugaele wordt opgeleverd, zodat in het voorjaar van 2005 het hele centrumplan Poortugaal gerealiseerd is. De bewoners van de appartementen wonen dan op steenworpafstand van de voorzieningen in Poortugaal.