Gemeente Bergen op Zoom


Stadsschouwburg De Maagd: programma mei

donderdag 6 mei 20.15 uur Een Zomerzotheid
Dit muzikale vakantieavontuur vol humor, romantiek, dans, zang, mooie decors en kostuums, naar de bestseller van Cissy van Marxveldt is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. Het vrolijke verhaal speelt in de jaren '20. De swingende muziek wordt live gespeeld door een salonorkest met o.a. Bas Odijk en Marlies Helder.

vrijdag 7 mei 20.15 uur Kommil Foo: Wolfijzers en Schietgeweren Wolfijzers en Schietgeweren is een echte 'best of''. Alle hilarische hoogtepunten van Kommil Foo gegoten in een verrassend nieuwe voorstelling. De Gentse broers Mich en Raf combineren unieke lijfelijke humor met een enorme muzikaliteit. Ze spelen daarbij knap gitaar, piano en viool en zingen de sterren van de hemel!

zaterdag 8 mei 20.15 uur Rigoletto
Verdi op zijn best! Een lyrische, hartstochtelijke opera over een mismaakte nar die zijn mooie dochter Gilda koste wat kost wil beschermen tegen zijn hertog. Rigoletto wordt uitgevoerd in eigentijdse decors en kostuums door topsolisten, koor en orkest van het Grote Theater Lodz uit Polen. De voorbespreking start om 19.30 uur.

zondag 9 mei 14 + 16 uur Nijntje is er weer

dinsdag 11 mei 20.15 uur Benny Neyman
Benny Neyman viert met u een theaterfeestje, want al 30 jaar zit deze populaire rasartiest in het vak! Goede teksten, mooie muziek, een fraaie stem, een sterke begeleiding en een gezellige sfeer staan garant voor een onvergetelijke avond vol Nederlandse chansons.

vrijdag 14 mei 20.15 uur Guido Weijers: Myosotis! Guido Weijers was dé verrassing op Lowlands 2002. Diegene die hem al in het theater gezien hebben weten het: deze jonge cabaretier is ultrasnel en niet te stoppen! Sterk, hilarisch en overdonderend... Ook in zijn nieuwe programma gaat hij hard, héél hard. Myosotis: turbotheater voor een nieuwe generatie.

zaterdag 15 mei 20.15 uur Eternity, a musical
Bij deze musical met grootse theatereffecten zijn knoflook en een kruis aan te raden, want Eternity gaat over een vampieren-rockband. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht brengt de indrukwekkende productie met vele sterren, waaronder Addo Kruizinga (Ernstige Delicten) en ex- FlatOut zangeres Willemijn Verkaik.

dinsdag 18 mei 20.15 uur Een vleugje parfum...
Vijftig jaar cabarethoogtepunten in één voorstelling. Met mooie liedjes, rake grappen en scherpe conferences uit vijf decennia tonen Fred Florusse en Pieter van Empelen hoe het cabaret kritische noten plaatst bij maatschappelijke ontwikkelingen. Kortom, hoe het fungeert als "een vleugje parfum tussen de spruitjes".

20 t/m 22 mei: Het Groot Niet Te Vermijden
uitverkocht!

zaterdag 29 mei 14 + 16 uur VOF De Kunst
Beesten! Zo heet het nieuwe kinderpopconcert van VOF De Kunst. Alle kinderen gaan op reis om de lapjeskat te zoeken. Waar zou ze zitten? In de jungle of misschien op de Noordpool? Onderweg zien we allerlei dieren en zingen we de leukste beestenliedjes. Kom jij ook?

dinsdag 1 juni 20.15 uur extra: Jazzconcert close to me Joke Bruijs deelt het podium van De Maagd met Neerlands grootste jazzcoryfeeën voor het officiële openingsconcert van het Philip Morris Holland Jazzweekend. Close to me is een swingende avond vol mooie liedjes, spetterende arrangementen, verrassende solo's en onnavolgbare improvisaties.

zie ook: www.demaagd.nl