Gemeente Borsele

Gemeente en woningstichting bundelen krachten

Heinkenszand, 4 mei 2004

De gemeente Borsele en de woningstichting R&B Wonen gaan officieel sámen de schouders zetten onder de lokale woningbouw. De partijen bekrachtigen dit voornemen met het convenant Prestatieafspraken dat zij donderdagmiddag 6 mei aanstaande ondertekenen.

De gemeente en de woningstichting zijn samen wettelijk verantwoordelijk voor de gang van zaken op de lokale woningmarkt en zij zijn daardoor van elkaar afhankelijk. Samen moeten zij de keuzemogelijkheid op de woningmarkt verruimen, het aanbod van woon- en zorgdiensten op elkaar afstemmen en het woongenot in de dorpen verbeteren.
Om een en ander soepeler te laten verlopen, is het convenant opgesteld en wordt daarin gewerkt met prestatieafspraken.

Concrete doelstellingen
In de samenwerkingsovereenkomst worden concrete doelstellingen geformuleerd voor bijvoorbeeld de hoeveelheid woningen die de partijen willen bouwen, opknappen en verkopen. Ook kunnen door het convenant betere afspraken worden gemaakt over een intensievere samenwerking met instanties zoals de zorgaanbieders, politie en dorpsraden. Verder wordt in de overeenkomst beschreven hoe de gemeente en de woningstichting die doelen proberen te bereiken.