ROUND TABLE TOUR FOR CHILDREN

Dutch Round Table Tour for Children van start op 6 mei

Na ruim twee jaar voorbereiding gaat het donderdag gebeuren: De Dutch Round Table Tour for Children gaat van start! De tocht met 12 Land Rovers door 16 landen voor de duur van 6 maanden begint donderdag 6 mei a.s. om 14.00 uur op Schiphol. Vanuit de Dakotabar op Schiphol zwaaien ruim 200 familieleden en vrienden de teams uit. Doel van de reis: het ondersteunen van kinderprojecten in de landen waar de deelnemers doorheen reizen. De opbrengst van deze enorme expeditie overstijgt inmiddels de 300.000 euro.!

Het geld dat de deelnemers hebben opgehaald is concreet overgemaakt naar de ruim 40 projecten in de landen waar de expeditie van 12 Land Rovers doorheen rijdt. De scholen worden op dit moment gebouwd door de lokale instanties en plaatselijke leden van de Round Table. De kindertjes krijgen te horen wanneer ze naar school kunnen.

Alle deelnemers zijn hun werkzaamheden aan het afronden. Vacatures en banen worden opgevuld door collegas, ondernemingen hebben (tijdelijk) nieuw management gekregen. De familieleden en vrienden worden voor de laatste keer bezocht. Hier en daar wordt een afscheidsreceptie gehouden.

Nu de laatste zaken worden geregeld, stijgt de spanning bij alle deelnemers. De ontwikkelingen van SARS, de kippenziekte, de oorlog in Irak en de recente ontwikkelingen binnen Jordanië en Syrië houden de deelnemers goed bij de les. -We houden de situatie dagelijks in de gaten- , aldus Paul Brussaard, één van de initiatiefnemers van deze tour. -De ervaring leert dat onze lokale mensen heel goed weten wat wel en niet kan. Daar houden we ons ook aan. Dat is ook een enorm voordeel van de organisatiewijze van deze expeditie. Alle deelnemers hebben unieke talenten die tijdens de voorbereidingen zijn ingezet, en de landencoördinatoren hebben veel kennis van de lokale netwerken van mensen en hulpdiensten-.

De reacties die de deelnemers ontvangen vanuit het onderwijs en bedrijfsleven zijn hartverwarmend. De trend laat zien dat de grote fondsen minder geld gegund krijgen en dat dergelijke kleine en persoonlijke initiatieven op veel meer support kunnen rekenen. -Wij horen steeds weer dat bedrijven iets willen zien van wat er gerealiseerd wordt-. Het fondsenwervend element van deze unieke expeditie heeft zichzelf overtroffen. Meer dan 300.000 euro is opgehaald door de 12 teams. In deze economische omstandigheden een unieke prestatie.

De deelnemers worden donderdagmiddag 6 mei om 15.00 uur in de Dakotabar op Schiphol door familie en vrienden uitgezwaaid. Vanaf 14.00 uur wordt de tickets in ontvangst genomen. ATP en HMS zwaaien als sponsoren de RTT deelnemers uit. ATP en HMS gaan ook de vertrekkers van 26 juni naar Kathmandu hartelijk ontvangen op Schiphol en een feestje bezorgen. Met alle deelnemers en hun sponsoren is de missie bij voorbaat al een groot succes. Nu de reis langs al die projecten voor de boeg ligt, is iedereen in spannende afwachting wat er onderweg allemaal te gebeuren staat.

De tour is te volgen via de internetsite www.roundtabletour.nl. De deelnemers hopen 30 oktober 2004 aan te komen op Landgoed Stakenberg in Elspeet.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie over deze expeditie met een missie kunt u krijgen via
Paul en Esther Brussaard uit Maarssen (Utrecht)
06- 539 22 517


04 mei 04 18:23