Politie Drenthe

donderdagmorgen 06-05-04

Assen 06-05-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Agenten betrappen alcomobilist
COEVORDEN - Agenten zagen in de nacht van woensdag op donderdag een man rijden over de Looweg. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 0,7. De inwoner van de gemeente Coevorden kreeg een dagvaarding mee en een rijverbod van 2 uur.

Vader en dochter aangehouden
ZUIDLAREN - In de nacht van woensdag op donderdag werden een 55-jarige man en zijn 17-jarige dochter aangehouden aan de Schipborgerweg. Door een buurtbewoner die lawaai hoorde werden zij liggend in een sloot aangetroffen. Zij worden verdacht van het stelen van een haan van de buren. De haan is niet aangetroffen en volgens de aangehouden personen is de haan zijn vrijheid gegeven omdat die voor overlast zorgt in de vroege ochtenduren. Nader onderzoek volgt.

Mannen aangehouden wegens geweld
ASSEN - Woensdagavond werden drie mannen uit Assen aangehouden omdat zij een 41-jarige plaatsgenoot hadden mishandeld aan de Rolderstraat. Zij zouden de man geschopt en geslagen hebben waaraan hij onder meer een bloedneus overhield. De aanleiding tot de vechtpartij is niet bekend.

Uitslaande brand
DROUWENERVEEN - Vannacht omstreeks 02.00 uur brak brand uit in een kapschuur bij een boerderij aan het Zuideind. Een passante ontdekte de brand en sloeg alarm. In de schuur was hooi en stro opgeslagen en een tractor met kiepwagen gestald. De brandweer bluste de brand. Omvang van de schade is niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 6 mei, 17.00 uur. Tel. 0592 - 36 12 94 of 06 - 53 23 80 59. Daarna neemt Roel Hallink de persvoorlichting over tot maandagmorgen. Telefoon Hallink 0591 - 66 20 14 of 06 - 51 52 81 56. info@politie-drenthe.nl