Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht 06-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Ganzenvangers

ACHTERVELD In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 mei werden enkele mannen aangehouden voor het vangen van ganzen.

Even na middernacht zag een getuige dat enkele mannen ganzen vingen in de omgeving van de Rietzangerlaan in Barneveld. De dieren werden in een aanhanger van een tractor geladen en de verdachten reden weg in de richting van Achterveld. De getuige bleef hen volgen en gaf zijn positie door aan de politie.

Politiemensen van district Eemland zuid waren in de buurt en konden de tractor met aanhangwagen op het Klein Moortsel in De Glind staande houden. In de aanhangwagen bevonden zich vijf ganzen en een twintigtal eieren. De vier verdachten, drie jongens van 15, 16 en 17 jaar en een man van 20 jaar en allen afkomstig uit Lunteren, werden aangehouden. Daar de diefstal in Barneveld had plaatsgevonden, werden de verdachten overgedragen aan politiemensen van die plaats.

De ganzen bleken van een beschermde soort te zijn. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Flora en Faunawet (vangen van een beschermde inheemse diersoort).

Geld gescheurd

AMERSFOORT Op woensdag 5 mei probeerde een man een vrouw van haar net gepinde geld te beroven.

Rond 18.30 uur ging een 25-jarige vrouw uit Amersfoort geld pinnen bij een automaat aan het Neptunusplein. Toen haar twee gepinde bankbiljetten uit de automaat kwamen en zij ze pakte, probeerde een man het geld uit haar handen te trekken. Zij hield echter vast, waardoor twee stukjes van de biljetten afscheurden. De verdachte sprong op zijn fiets en ging er scheldend met de twee stukjes vandoor.

Aangereden door auto

AMERSFOORT Op dinsdag 4 mei werd een meisje door een auto aangereden. De automobilist reed door.

Rond 18.15 uur reed een 17-jarige meisje met haar fiets over de kruising van de Keerkring Meridiaantunnel. Zij kwam uit de richting van de Meridiaantunnel en reed in de richting van de Meridiaan. Vanaf de richting van de Koppelweg kwam een zwarte Honda Civic met een opvallend grote achterspoiler. De automobilist verleende geen voorrang aan de fietsster. Het meisje raakte de zijkant van de auto en kwam ten val. De bijrijder keek vanuit de auto naar het gevallen slachtoffer, lachte en vervolgens reden zij weg in de richting van de Ringweg-Koppel. Een mannelijke passant kwam het gevallen meisje te hulp.

In het ziekenhuis werd geconstateerd dat het meisje een gekneusde knie en een hersenschudding had opgelopen. Getuigen, waaronder de passant die het slachtoffer te hulp kwam, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Op woensdag 5 mei raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 09.15 uur reed een 62-jarige fietsster uit Amersfoort vanaf een parkeerplaats aan De Beurs de weg op. Daarbij botste zij tegen de flank van de auto van een 58-jarige vrouw uit Leusden en kwam via de voorruit van de auto op de weg terecht. Zij werd met vermoedelijk knieletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto moest worden weggesleept.

Vuurwapen in auto?

AMERSFOORT Op woensdag 5 mei werden enkele mannen aangehouden daar zij mogelijk in het bezit van een vuurwapen zouden zijn.

In de ochtend kreeg de politie de melding dat een getuige op de Birkstraat in Soest een auto had gezien met daarin enkele mannen. Eén van hen zou een vuurwapen bij zich hebben.

Rond 12.20 uur zagen politiemensen de betreffende auto op de Amsterdamseweg in Amersfoort rijden, in de richting van Hoevelaken. Meerdere politieautos werden ter plaatse gedirigeerd en de auto werd op de Stadsring aan de kant gezet. Middels de uitpraatprocedure werden de drie inzittenden uit de auto gehaald. Het drietal, 22, 26 en 27 jaar en allen met de Libische nationaliteit, werden aangehouden. Bij de mannen en in de auto werd geen vuurwapen aangetroffen.

Daar de mannen niet over de vereiste papieren beschikten, werden zij na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.