Gemeente Oosterhout

College stelt reactienota zienswijzen bestemmingsplan Buitengebied vast

Op 27 april heeft het college van burgemeester en wethouders de reactienota Zienswijzen behandeld. Dit is een nota waarin alle inspraakreacties op het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied verwerkt zijn. De reactienota vormt de basis voor het raadsvoorstel dat nodig is om het bestemmingsplan Buitengebied te laten vaststellen.

In de Reactienota Zienswijzen zijn alle reacties op het ontwerpbestemmingsplan beschreven en van een mogelijke reactie voorzien. Ook bevat de nota een lijst met voorstellen voor ambtsÂhalve wijzigingen. Uit het grote aantal reacties blijkt een grote betrokkenheid van bewoners en belanghebbenden. Een groot aantal reacties heeft betrekking op de tegengestelde belangen, bij voorbeeld waar het gaat om de wensen van de vele glastuinbouwbedrijven in Oosteind en de omvang van de bouwvlakken voor agrarische en niet-agrarische bedrijven. Daarnaast zijn er individuele wenÂsen die reflectanten via de planÂvaststelling verwezenlijkt willen zien.

Procedure en planning

Op 25 en 26 mei vinden er hoorzitingen plaats waarin diegenen die een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, een nadere mondelinge toelichting kunnen geven. De behandeling en de vaststelling van het bestemmingsplan staat vervolgens gepland voor juni 2004.

In 1999 is door de raad al een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld voor de herziening van het bestemmingspan Buitengebied. Medio 2002 is vervolgens het voorontwerp voor het bestemmingsplan in de inspraakprocedure gebracht. De vele inspraakreacties zijn voor zover mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerpbestemmingsplan Buitengebied zoals dat van 18 september tot en met 15 oktober 2003 voor iedereen ter inzage heeft gelegen. Er zijn van 183 inÂstanties en personen zienswijzen ontvangen, waarvan er drie niet-ontvankelijk verklaard moesten worden omdat ze te laat waren ingediend. 25/5/2004