Gemeente Oirschot

Wet milieubeheer

Milieueffectrapportage ingevolge de Wet milieubeheer

Betreft: een bekendmaking van Burgemeester en wethouders van Oirschot als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer dat geen milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld.
Aanvrager: de heer P.A.G.M. van der Heijden, Nieuwedijk 25 in Oirschot.

Strekking besluit: Op 6 januari 2004 heeft de heer P.A.G.M. van der Heijden, Nieuwedijk 25 te Oirschot, middels een aanvraag om milieuvergunning, medegedeeld voornemens te zijn om het agrarische bedrijf aan de Nieuwedijk 25 te Oirschot te gaan uitbreiden met een varkens-, legkippen- en paardenhouderij voor het houden van in totaal 2.080 gespeende biggen, 523 guste en dragende zeugen, 144 kraamzeugen, 27.000 legkippen en 10 paarden ouder dan 3 jaar. Binnen de inrichting worden twee nieuw te bouwen emissiearme stallen gerealiseerd ten behoeve van de huisvesting van 144 kraamzeugen en 475 guste en dragende zeugen (stal E) en 27.000 legkippen (stal B). De nieuwbouw van stal E is onderworpen aan een Milieu-effectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. Artikel 7.4. van de Wet milieubeheer. Op 26 maart 2004 is een aanmeldingsnotitie voor beoordeling van de m.e.r.-plicht ingediend. Burgemeester en wethouders van Oirschot hebben op 27 april 2004 besloten dat door de heer P.A.G.M. van der Heijden geen Milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan de aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden voort worden gezet. Naar de mening van burgemeester en wethouders van Oirschot leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzagetermijn: donderdag 6 mei 2004 tot donderdag 17 juni 2004. Wie kan bezwaar maken: De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.