Van Leeuwen Buizen


Van Leeuwen Pipe and Tube (Singapore) Pte Ltd ontvangt 'Regional Headquarters Award'

Belangrijk aandeel in de groei en ontwikkeling voor Azië

ZWIJNDRECHT, 6 mei 2004 - Van Leeuwen Pipe and Tube (Singapore) Pte Ltd heeft vandaag de 'Regional Headquarters Award' ontvangen van de Economic Development Board (EDB) van Singapore. Deze prestigieuze status werd aan het bedrijf verleend door de heer Ko Kheng Hwa, directeur van de EDB, tijdens de viering van het vijfentwintigjarig jubileum van Van Leeuwen Pipe and Tube Asia in Singapore.

Van Leeuwen maakt hierdoor nu deel uit van een selecte groep van gerenommeerde, internationale ondernemingen aan wie de EDB de Regional Headquarters status heeft toegekend. Tijdens de ceremonie zei de heer Ko: "De beslissing van Van Leeuwen om Singapore als regionaal knooppunt te ontwikkelen geeft aan dat wij over voldoende concurrerend vermogen beschikken om de ambitieuze groeiplannen van de onderneming te faciliteren. Ik ben ervan overtuigd dat zowel onze binding met en betrokkenheid bij de regio als onze reputatie als betrouwbaar logistiek knooppunt de verdere groei van Van Leeuwen zal versterken."

Azië, en met name Singapore, speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en groei van Van Leeuwen. Begonnen als tweemanskantoor in 1979 is Van Leeuwen uitgegroeid tot een van de toonaangevende leveranciers van stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters in Azië. Met het regiokantoor in Singapore als knooppunt van de activiteiten en groei heeft Van Leeuwen haar netwerk in Azië uitgebreid naar landen als Maleisië, Thailand, Indonesië, Korea, Taiwan, de Filippijnen en China.

Met een kantoor- en opslagruimte van 12.000 m2, een personeelsbestand van 90 medewerkers en een voorraad van meer dan 6.000 ton buizen, buiscomponenten, flenzen en afsluiters, bedient Van Leeuwen een groot aantal klanten in de regio Azie/Australië. Tot de Aziatische klantenkring van Van Leeuwen behoren bedrijven in de petrochemie, offshore, scheepsbouw, energie, farmacie en constructie.

Regiodirecteur Joop Sassen over de groei van Van Leeuwen in de afgelopen vijfentwintig jaar: "Ons succes vindt zijn oorsprong in de steun die we hebben gekregen van onze klanten, onze medewerkers en de verschillende zakenrelaties. Door toewijding en inzet is Van Leeuwen niet alleen een specialist geworden op het gebied van buizen, buiscomponenten en afsluiters, maar ook op het vlak van logistieke dienstverlening en projectmanagement."

Over de Van Leeuwen Buizen Groep Van Leeuwen Pipe and Tube Asia is een dochteronderneming van de Van Leeuwen Buizen Groep, een internationaal opererende handelsonderneming in stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Zwijndrecht en is in vrijwel alle bedrijfssectoren actief. De basis van het bedrijf is gelegd in 1924. Momenteel telt de Groep 27 vestigingen verspreid over Europa, Azië, Australië en Canada. De omzet bedraagt 450 miljoen euro en er werken 850 medewerkers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Van Leeuwen Buizen Groep Petra van Zandvoort
Afdeling Corporate Communications Tel. 078 - 6252321
Fax: 078 - 6252027
E-mail: pvanzandvoort@vanleeuwen.nl