Gemeente Amsterdam

In de geest van Pim?
De multiculturele samenleving twee jaar later
6 mei 2004 - Felix Meritis

Het is 6 mei twee jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord; sindsdien is Nederland veranderd. Het integratie-debat is harder geworden, de norm van politieke correctheid lijkt steeds verder te worden losgelaten. In hoeverre is dit aan Fortuyn's invloed te wijten? En, zijn er ideeën in praktijk gebracht?

Felix Meritis en het International Institute for the Study of Islam in the Modern World (ISIM) presenteren Beelden en Bouwsels, van de multiculturele stad.

Tijdens het debat worden stellingen geponeerd uit de 'contourennota' zoals deze is gepresenteerd door het kabinet. Het publiek kan middels stemming haar opinie kenbaar maken. Sommige stellingen spreken elkaar tegen en stellen een consistente mening op de proef. De meest controversiële opvattingen worden door het panel besproken.

Onder leiding van Omar Ramadan (adviseur bij Radar, adviesbureau voor sociale vraagstukken) gaan Adri Duivesteijn (Tweede Kamer, PvdA), Pierre Heijnen (PvdA-wethouder in Den Haag) en Dick Pels (socioloog, auteur van De geest van Pim: het gedachtegoed van een politieke dandy) e.a. met elkaar in gesprek.

Beelden en Bouwsels van de multiculturele stad is een initiatief van Felix Meritis en het International Institute for the Study of Islam in the Modern World (ISIM).

© Gemeente Amsterdam