Ingezonden persbericht


Metagroup boordeelt SAS als marktleider in Extractie, Transformatie en Load (ETL)

Huizen, 6 mei 2004- SAS, werelds grootste leverancier van business intelligence software is geclassificeerd als marktleider in METAspectrum, een recent verschenen rapport van de MetaGroup.

Het rapport bevat een objectieve evaluatie van bedrijven die ETL(Extraction, Transformation en Loading) tools aanbieden. Deze tools worden gebruikt voor het ontwerpen en vullen van analytische databases, zoals datawarehouses en data marts. SAS wordt gepositioneerd in het marktleiderskwadrant in dit rapport. De META Group definieert een marktleider als een bedrijf met stabiele, volwassen producten met uitgebreide data- en platformondersteuning. De marktleider heeft een sterke financiële positie, wordt erkend als innovator en heeft wereldwijd kantoren.

De META Group evalueerde de aanbieders op basis van aanwezigheid in de markt en prestaties. Binnen deze categorieën waren er verschillende criteria waarmee de aanbieders werden geclassificeerd. In de categorie aanwezigheid in de markt werden visie/strategie, geografische dekking, branche focus en marktaandeel onderzocht. In de andere categorie werd geëvalueerd op basis van technologie, dienstverlening, behendigheid, financiën, uitvoering, prijs en personeel. SAS werd in beide categorieën positief beoordeeld, vooral op het gebied van geografische dekking en dienstverlening.

Rob Stephens, directeur technologie van SAS: Het is prettig dat we hiermee waardering krijgen voor de diepte en breedte van ons ETL- aanbod. Naast het feit dat we pioniers zijn op dit gebied door geïntegreerde functionaliteit voor data kwaliteit in het ETL-aanbod op te nemen, is het met SAS ook eenvoudig om toegang te krijgen tot gegevens vanuit elke bron, onafhankelijk van het platform. Ons ETL-aanbod in combinatie met onze capaciteiten op het gebied van business intelligence en analyses, biedt onze klanten een samenhangend en naadloos geïntegreerd systeem.

Tho Nguyen, manager data-integratie bij SAS: Door onze contacten met klanten weten we hoeveel waarde ze hechten aan de schaalbaarheid en ingebedde analyse-mogelijkheden die onderdeel zijn van ons eenvoudig te gebruiken en beheren ETL-pakket. Vanaf het begin van een business intelligence-project helpen we onze klanten hun kosten te verlagen en hun ROI ( Return On Investment) te verhogen.

SAS introduceerde recentelijk het SAS®9 Intelligence Platform. SAS® Enterprise ETL Server is het onderdeel van het SAS®9 Intelligence Platform dat gegevens uit verschillende bronnen en platforms integreert tot bruikbare informatie met centrale metadata die voor iedereen in een onderneming te gebruiken zijn. SAS®9 Intelligence Platform, vormt de basis van de SAS®9 producten- en oplossingenreeks en ondersteunt de meeste geïntegreerde software voor data-integratie, bedrijfsrapportage en diepgaande analyses. Het platform is een end-to-end oplossing die het nog eenvoudiger maakt voor bedrijven om strategische informatie te onttrekken uit bedrijfsgegevens en zo concurrentievoordeel te behalen.

Over METAspectrum

De METAspectrum rapporten van de META Group zijn bedoeld voor IT-professionals en beschrijven kritische succesfactoren in de markt en de posities van de verschillende aanbieders. METAspectrum maakt veelomvattende evaluaties van zowel de technologiemarkt als het aanbod op de markt. Rapporten van METAspectrum worden elk kwartaal, halfjaar en jaar bijgewerkt, afhankelijk van de ontwikkelingen in het marktsegment. Voor meer informatie over METAspectrum: www.metagroup.com/metaspectrum.

Over SAS

SAS levert een nieuwe generatie business intelligence software en dienstverlening die werkelijke enterprise intelligence creëert. SAS oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties, waaronder 90 procent van de Fortune 500, om meer winstgevende relaties te ontwikkelen tussen klanten en leveranciers en om meer accurate en gefundeerde beslissingen mogelijk te maken die bedrijven kunnen laten groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van data warehousing en analytische en traditionele BI-toepassingen zodat grote hoeveelheden gegevens worden getransformeerd tot werkelijke informatie. Voor bijna drie decennia levert SAS zijn mondiaal opererende klanten The Power to Know. Bezoek ons op www.sas.com.

Voor meer informatie over het ETL-aanbod van SAS:

http://www.sas.com/technologies/dw/entetlserver/index.html.

Meer informatie voor de redactie:

SAS Institute

Hussein Ibrahim

Tel. 035 699 6947

E-mail: hussein.ibrahim(at)snl.sas.com

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501 595

Mobiel: 06 28 88 96 32

E-mail: monique(at)potterspr.nl