Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht 06-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Snelheid
MAARSSEN Op woensdag 5 mei is een 21-jarige automobilist uit Maarssen verbaliseerd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. De man reed omstreeks 16.50 uur over de Vogelweg met een snelheid van 96 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Verkeerscontrole
MAARSSEN Op woensdagmiddag 5 mei is een verkeerscontrole gehouden op de Maarssenbroekse Slag. Tussen 16.30 uur en 17.30 uur werden 11 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een autogordel. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat zij niet op eerste vordering een geldig rijbewijs toonden.

Winkeldiefstal
WOERDEN Op woensdagmiddag 5 mei is een 26-jarige man uit Pijnacker aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 15.05 uur werd de man aangehouden nadat hij een winkel aan de Industrieweg uitliep zonder twee digitale cameras met een totaal waarde van ongeveer 480,- af te rekenen. Hij probeerde nog weg te komen, maar struikelde bij het naar buiten lopen. Hierop is hij overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een boete heeft betaald.

Aanhouding gezochte
MIJDRECHT Op woensdagochtend 5 mei is een 35-jarige man uit Mijdrecht ingesloten voor het open hebben staan van meerdere boetes.

Omstreeks 11.20 uur zagen surveillerende politieagenten de man fietsen over de Prinses Margrietlaan. Het bleek dat de man nog meerdere boetes van ongeveer 520, - open te hebben staan, of 35 dagen vervangende hechtenis. Ook had de man een aantal verkeersboetes met een totaal waarde van ongeveer 155,- of zeven dagen vervangende hechtenis openstaan. Omdat de man niet kon betalen is hij ingesloten.

Ongeval
WOERDEN Op dinsdagavond 4 mei heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A12.

Omstreeks 23.55 uur reed een 30-jarige automobilist uit Barneveld over de A12. Tijdens het rijden kreeg de man een black-out, waarna hij met hoge snelheid tegen een vangrail aanreed. De man had nek- en armklachten. De brandweer werd ingezet om het dak open te knippen. De man werd hierna naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeval
VINKEVEEN Op dinsdagavond 4 mei heeft een ongeval plaatsgevonden op de Provinciale Weg N201.

Omstreeks 20.35 uur reed een 25-jarige automobilist uit Utrecht over een invoegstrook van de N201, komende uit de richting van Vinkeveen. Voor hem reed een 37-jarige automobiliste uit Vinkeveen. De vrouw moest vanwege het verkeer remmen en de 25-jarige man kon niet snel genoeg afremmen. Hierop ontstond een botsing. Omdat zij niet op een veilige manier uit haar auto gehaald kon worden, heeft de brandweer haar dak opengeknipt. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.