Gemeente Heythuysen

Nieuws

Verkeersregelaar

Bij evenementen op de openbare weg zoals wielerwedstrijden, optochten, (avondvierdaagse) wandelingen en dergelijke activiteiten worden vaak vrijwilligers ingezet om het verkeer te regelen. Dat houdt in dat naast de politie ook andere personen verkeersregelend kunnen optreden. Deze vrijwilligers worden per evenement aangesteld door de burgemeester, die deze bevoegdheid aan de politie kan doorgeven. Deze vrijwilligers krijgen van de politie een instructiecursus zodat zij weten hoe het verkeer te regelen tijdens de evenementen en/of activiteiten van hun vereniging. Verkeersregelaars dienen te zijn uitgerust met een oranje fluoriserende jas of hes waarop het woord verkeersregelaar aan beide zijden duidelijk leesbaar is aangebracht. Deze hesjes zijn te huur bij de gemeentewerf, Meerkamp 4, contactpersoon H. Schroijen, tel. 0475-493853. Huur bedraagt 1,- per hesje per activiteit.
De verkeersregelaars dienen voor de duur van hun aanstelling verzekerd te zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid. Het afsluiten van de verzekering geschiedt door en op kosten van de natuurlijke persoon of rechtspersoon namens wie of ten behoeve van wie de verkeersregelaar wordt ingezet.
Voor meer informatie over de verkeersregelaar, verzekering etc. verwijzen wij naar stichting verkeersbrigadiers, tel. 035-5248855 of www.3vo.nl