Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 19 2004

Gemeentelijke informatie

rijksweg

2e FASE RECONSTRUCTIE RIJKSWEG VOLGENDE WEEK VAN START

De 1e fase van de reconstructie van de Rijksweg te Mook loopt op zijn eind en wordt volgende week gestart met de 2e fase. Vanaf 10 mei wordt het werkvak van de 2e fase afgesloten voor het verkeer.

Om vanaf volgende week vlot aan de gang te kunnen gaan, verwijderd de aannemer reeds deze week op diverse plaatsen de bestrating.

De 2e fase betreft het gedeelte Rijksweg dat is gelegen tussen de Pr. Beatrixstraat en van Neukirchenstraat. In eerste instantie zou de 2e fase gaan tot de Driesbergstraat. Echter gezien het tijdstip van de vierdaagse (medio juli) en de geringe vertraging, acht de provincie en de aannemer het op dit moment niet verantwoordt om verder te gaan dan de van Neukirchstraat. Beide partijen zijn in overleg over de planning van de vervolgwerkzaamheden, tot het spoorviaduct.

In de 2e fase wordt o.a. ter plaatse van de Groesbeekseweg een rotonde aangelegd. De nutsbedrijven moeten hierbij aanzienlijke werkzaamheden verrichten, waardoor de aanleg behoorlijk veel tijd in beslag neemt. Naast de aanleg van de rotonde, wordt het gemeente riool vervangen en komt er een apart riool om het regenwater van de Rijksweg af te voeren.

Bij de start van de 2e fase kan het wegvak van de 1e fase niet direct worden opengesteld voor het verkeer. In de week van 10 t/m 14 mei wordt er op het gedeelte Rijksweg, gelegen tussen de zuidelijke komingang en de kruising Gen. Gavinstraat/Cuijksesteeg nog volop gewerkt. Die week zal het verkeer nog via Middelaar moeten rijden. Het streven is om het betreffende gedeelte van de Rijksweg, vanaf 17 mei weer open te stellen voor het verkeer. Vanaf dat moment is Mook vanuit zuidelijke richting via de Rijksweg weer bereikbaar en komt de omleidingroute via Middelaar te vervallen. De buslijndienst van Hermes zal vanaf dat tijdstip eveneens weer gebruik gaan maken van de Rijksweg.

Het deel Rijksweg vanaf de kruising Gen. Gavinstraat/Cuijksestraat tot de werkgrens van de 2e fase (Pr. Beatrixstraat, wordt voor aanwonende en bestemmingsverkeer opengesteld.

Communicatie/vragen

De werkwijze voor het stellen van vragen en overige communicatie met de projectbegeleiders blijft ongewijzigd. Aanwonende met vragen of problemen kunnen de opzichter of uitvoerder van het werk ter plaatse aanspreken. Bewoners die niet in de gelegenheid zijn om contact te maken met de toezichthouders, kunnen een briefje met een