Gemeente Franekeradeel


Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 22-04-2004 t/m 28-04-2004 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen bij hen zijn binnengekomen:
* bouwen van een garage/berging Noorderbleek 4, Franeker
* bouwen van 7 woningen Hottingastraat/M arten Oostwoudstraat Franeker

* bouwen van een berging Alde Buorren 1, Sexbierum
* plaatsen van een aanduidingsbord Camstrawei, Firdgum
* plaatsen van een relaisstraatkast station Anna Maria van Schurmansingel, Franeker

* plaatsen van een kap op garage Sneeuwvlerk 8, Franeker
* vergroten van een garage/berging Van Andel-Ripkestraat 5, Franeker
* vergroten van een woning Swaerderwei 19, Tzummarum
* vergroten van een kapconstructie Sexbierumerweg 47, Franeker
* vergroten van een woning Dorpsstraat 22, Peins
* veranderen van een schuur tot woning Harlingerweg 80 C, Franeker
* veranderen van een gevel Leeuwarderend 6, Franeker
* gedeeltelijk veranderen van een woning Van Ghemmenichstraat 2, Franeker

Wij attenderen er op dat tegen de aanvragen om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na verlening van de vergunning.

---

Verleende lichte en reguliere bouwvergunningen
22-04-2004 t/m 28-04-2004

Lichte bouwvergunning

* bouwen van een berging/garage Stasjonswei 2, Tzummarum

Reguliere bouwvergunning

* bouwen van een bedrijfswoning Frjentsjerterdyk 1 b, Sexbierum
* bouwen van een woning Severander 4, Franeker
* bouwen van een windturbine Oostelijke Industrieweg 6, Franeker
* restaureren van een schuur Harlingerweg 50, Franeker

Sloopvergunning

* slopen van een dak Voorstraat 6, Franeker

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken, op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vergunning.

---

Besluitenlijst B&W 27 april 2004

Subsidieaanvraag éénmalige bijdrage Regio VVV Friese Kust. Besluit:
De aanvraag afwijzen.

Subsidievaststelling 2003 Stichting Museum t Coopmanshûs. Besluit:

* De subsidie voor 2003 definitief vaststellen op 197.787,--.
* Kennis nemen van het inhoudelijk jaarverslag 2003.

Aanpassing mandateringsbesluit 2001 afdeling Bouwen en Milieu. Besluit:
Akkoord gaan met aanpassing van de tekst van het mandateringsbesluit 2001 van de afdeling Bouwen en Milieu in verband met verlening van gebruiksvergunningen, wijziging van het bouwbesluit en de Woningwet.

Subsidieaanvraag Jeugdtheater Pimpel.
Besluit:
De subsidieaanvraag afwijzen.

Woonconsumentensubsidie.
Besluit:
Definitief vaststellen van de woonconsumentensubsidie over 2003 aan Huurdersvereniging Franeker op 2.516,44.

Investeringsstop.
Besluit:

* Per 27 april onder voorwaarden een investeringsstop invoeren.
* De investeringsstop is totaal tenzij er rampen gebeuren of de reguliere bedrijfsvoering in gevaar komt.

* Per afdeling de noodzakelijk (vervangings)investeringen inventariseren voor 2004 en die ter beoordeling voorleggen aan het College.

---

Ontwerp Categoriseringsplan Duurzaam Veilig Franekeradeel

In het kader van Duurzaam Veilig Verkeer hebben burgemeester en wethouders een Ontwerp Categoriseringsplan Duurzaam Veilig Franekeradeel opgesteld. Dit plan heeft tot doel de verkeersveiligheid te verhogen door middel van het realiseren van een duidelijke wegenstructuur in onze gemeente.

In dit plan is een voorstel opgenomen voor de indeling van de wegen in erftoegangswegen (30 en 60 km/uur wegen) en gebiedsontsluitingswegen (50 en 80 km/uur wegen). Binnen de bebouwde kommen van stad en dorpen is een keuze gemaakt voor een indeling in 30 km/uur en 50 km/uur wegen, buiten de bebouwde kommen een keuze voor een indeling in 60 km/uur en 80 km/uur wegen.

Het plan ligt met ingang van 6 mei 2004 t/m 3 juni 2004 tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis van de Gemeente Franekeradeel, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Nieuwe Werken, Harlingerweg 18 te Franeker. Tijdens deze periode is het mogelijk reacties op het plan in te dienen.

Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L.J. Polderman-Visser, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Nieuwe Werken, telefoon 0517-380460.

---

Vrijstelling voor "het gedeeltelijk gebruik van het pand het Noord 90 te Franeker als erotische bioscoop"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 27 april 2004 hebben besloten om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Binnenstad Franeker e.o.", ten behoeve van:
* het gebruik van het achterste gedeelte van het pand aan het Noord 90 te Franeker als erotische bioscoop.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vrijstelling.

Franeker, 5 mei 2004.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---

Vrijstellingen

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:

A. met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

1. het veranderen/vergroten van een woning op het perceel De Kamp 7 te Tzummarum;

2. het bouwen van een serre op het perceel Meester Frankstraat 5 te Peins.

B. met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en met toepassing van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:
* het plaatsen van een ondergrondse container ten behoeve van restafval van de watersport op het perceel gelegen tegenover de Zuiderkade 31 te Franeker.

C. met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en met toepassing van artikel 50 lid 6 van de Woningwet de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:
* het vergroten van een woning op het perceel Lammert Hofstrastraat 2 te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 6 mei 2004 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Verlening monumentenvergunning

De burgemeester maakt bekend, dat er een aanvraag om een monumentenvergunning is verleend voor:

* Het vergroten en wijzigen van het pand, nieuwe entree bovenwoning en het wijzigen van de voorgevels, plaatselijk bekend als Voorstraat 19 en 21 te Franeker (26-04-2004).

Bovengenoemd pand is een monument in de zin van de Monumentenwet 1988.

De aandacht wordt erop gevestigd dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager.

Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en te zijn voorzien van naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het bouwplan ligt m.i.v. 1 april 2004 gedurende 14 dagen ter inzage bij de balie op de 2e verdieping van het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker.

Franeker, 5 mei 2004.
De burgemeester,
M.J. Haveman.