Politie Zuid-Holland-Zuid

06/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

06-05-2004 - Persberichten District I

BELEDIGING
DORDRECHT Een 18-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Dordrecht zijn op de Hellingen aangehouden, omdat zij zich in dezelfde straat schuldig hadden gemaakt aan belediging van een 37-jarige medewerkster van Toezicht. De 37-jarige vrouw was de 19-jarige vrouw al eerder in het Weizigtpark tegengekomen waar zij zich ook al beledigend had uitgelaten in haar richting. Even later kwam de aangeefster de vrouw weer tegen in gezelschap van de 18-jarige. Beiden riepen beledigingen in de richting van de 37-jarige vrouw in de trend van Ga terug naar je eigen land etcetera. Deze schakelde hierop de politie in die het tweetal aanhield en insloot.

MAN MET DE HAMER
DORDRECHT Een 47-jarige man uit Dordrecht is op 5 mei in de Helmersstraat aangehouden. Hij zou kort daarvoor in dezelfde straat met een hamer in zijn hand een groepje spelende kinderen achterna gerend hebben. Tien minuten na de melding troffen agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid de man aan in de Helmersstraat. Bij hem thuis werd een zgn bijlhamer gevonden en in beslaggenomen. De reden waarom de man dit gedrag vertoonde is niet duidelijk. Het onderzoek wordt voortgezet.

COCAÏNE
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is op 6 mei op de Hart Nibbrigstraat aangehouden. Hij reed met zon grote snelheid op de Patersweg dat agenten hem wilde staande houden. Op de Hart Nibbrigstraat parkeerde man zijn auto waarna agenten hem aanspraken. Hij bleek 13 zogenaamde ponypacks met cocaïne bij zich te hebben en verklaarde ook gebruikt te hebben. Hij is daarop aangehouden en is ingesloten. De man krijgt eveneens een proces verbaal voor rijden onder invloed.

ALCOHOL
DORDRECHT een 44-jarige man uit Dordrecht is op 5 mei op de Brouwersdijk aangehouden. Hij zat met teveel alcohol achter het stuur en had geen geldig rijbewijs. De man had vijf keer meer op dan maximaal is toegestaan en kreeg een rijverbod van liefst 14 uren.